• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Čestitka LP crnogorskoj Vaterpolo reprezentaciji na medalji na EP

 

Upućujemo iskrene čestitke crnogorskoj Vaterpolo reprezentaciji, našim sjajnim ajkulama na fantastičnoj i hrabroj igri i velikoj pobjedi u meču sa Hrvatskom na prvenstvu u Budimpešti. Njihova bronzana medalja na Evropskom prvenstvu sija dijamantskim sjajem i daje novu nadu crnogorskom vaterpolu i sportu. Iskrena radost ispunila je svakog u Crnoj Gori i hvala vam za to. 

Čestitamo trenerima, selektoru i stručnom timu reprezentacije na odličnim rezultatima. Njihov poduhvat svi ćemo visoko uvažiti i nastaviti da još snažnije podržavamo crnogorski sport, vaterpolo i sjajne mlade ljude koji nas čine ponosim na svakom meridijanu. 

 

Andrija Popović, 

Predsjednik Liberalne partije 

Predsjednik LP kazao da institucije moraju dati konačni sud o dešavanjima nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Popović: Bilo je i pokušaja rušenja ustavnog poretka

Predsjednik LP kazao da institucije moraju dati konačni sud o dešavanjima nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Popović: Bilo je i pokušaja rušenja ustavnog poretka

Građani moraju da osjećaju da smo mi njihovi predstavnici i da oni imaju moć da upravljaju javnim politikama. Najveća muka je što smo dozvolili da politika, sada i vjera, preuzmu svaku poru života, umiješaju se u svakodnevni život građana i prenesu tenzije i rasprave sa političko-vjerskog na teren svakodnevnog života kazao je Popović

PODGORICA - Sud o dešavanjima povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti moraju dati institucije. Međutim, imamo pravo da sumnjamo daje ovdje bilo i elemenata pokušaja državnog udara i rušenja ustavnog poretka Crne Gore, kroz blokadu države na više od deset lokacija, a istovremeno se desio i pokušaj puča u Skupštini kada je bačena naprava eksplozivnog karaktera kaže za Pobjedu Andrija Popović, poslanik i predsjednik Liberalne partije.

Nastavi sa čitanjem

LP podnosi Skupštini zakon: Zabraniti pirotehnička sredstva potpuno i trajno

Liberalna partija će uskoro predati Skupštini Crne Gore Prijedlog izmjena Zakona o eksplozivnim materijama. Izmjenama zakona će tražiti potpunu zabranu upotrebe pa samim tim i prodaje pojedinih vrsta pirotehničkih sredstava.

Kao jedan od razloga za promjenu Zakona o eksplozivnim materijama prije svega ističemo da je prema informacijama Sindikata doktora medicine Crne Gore „tokom novogodišnjih praznika čak 15 pacijenata zadobilo povrede izazvane upotrebom pirotehničkih sredstava, dok je kod petoro djece došlo do trajnog invaliditeta. Djelovi šake ili čak cijele šake su u tim povredama amputirane''. Takođe sem ovog razloga za izmjenu navedenog zakona ističemo i veliki broj žalbi građana na prekomjernu buku koju izazivaju prije svega petarde ali i ostala pirotehnička sredstva koja su korišćenja u proteklih mjesec dana u svim gradovima Crne Gore. Ako tome dodamo i posljedice koje može imati upotreba petardi na sluh i vid ljudi a posebno đece koja su najmanje zaštićena, imamo dovoljno razloga da iniciramo izmjenu zakona.

Nastavi sa čitanjem

LP: Dačić bi prijetnjama i asimilacijom da upregne Crnogorce protiv Crne Gore

Liberalna partija odbacuje i najoštrije osuđuje izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića koje imaju prizvuke fašizma i velikodržavne mitomanije. Ovakve izjave i pozive na dijeljenje naroda na osnovu porijekla i poseban tretman određenih etničkih zajednica kojima se crta meta, morala bi da osudi i Evropska unija i Vlada Crne Gore. Mi razumijemo takvu svijest i razmišljanje bivšeg portparola Slobodana Miloševića, ali on mora da zna da, ako je on zarobljen u prošlosti, Crna Gora je daleko na putu modernih i naprednih naroda Evrope i svijeta, EU i NATO saveza.

Nastavi sa čitanjem

Božićna čestitka Liberalne partije

Svim građanima i građankama pravoslavne vjeroispovijesti, svještenstvu Crnogorske pravoslavne crkve i Mitropolije crnogorsko-primorske SPC u Crnoj Gori i svim ljudima koji slave po starom kalendaru, u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore, upućujem najiskrenije čestitke povodom Badnjeg dana i nastupajućih Božićnih praznika.

Nastavi sa čitanjem

Još članaka...


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me