• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Izjava Varhelja diplomatski skandal i gaženje evropskih vrijednosti


Evropski komesar Oliver Varhelj pogazio je sve diplomatske manire i izazvao diplomatski skandal izjavom o proglašavanju ambasadora Božovića personom non grata u Crnoj Gori, te pozivom da Crna Gora povuče takvu odluku u korist Srbije. On je na ovaj način pogazio temeljne evropske vrijednosti i direktno se umiješao u nacionalnu politiku Crne Gore stajući otvoreno na stranu nacionalizma koji već duže vrijeme plasiraju krugovi bliski velikosrpskoj ideologiji kojoj pripada i Božović. Da je kojim slučajem takve stavove iznio ambasador Srbije u Mađarskoj, odakle Varhelj dolazi, i negirao njeno postojanje, identitet i miješao se u sastav Vlade u Budimpešti, teško je zamisliti da bi Varhelj ovako regovao. Na žalost određenih nacionalističkih krugova, i Crna Gora je ozbiljna država sa svojim političkim smjerom i suverenim odlukama, koliko god oni željeli da bude protektorat Srbije.

Liberalna partija obavijestiće o ovom skandalu i svoje evropske liberalne partnere i međunarodne organizacije koje moraju skrenuti pažnju visokom predstavniku EU i upozoriti evropske institucije na njegovo pogubno djelovanje u regionu.

PR služba LPCG 

LP: Ambasador Božović odavno je nepoželjan, tužno koga država Srbija imenuje

 
Vladimir Božović rođeni Nikšićanin koji je stekao zvanje ambasadora Republike Srbije u svojoj državi Crnoj Gori odavno je trebao biti proglašen personom non grata odnosno udaljen iz Crne Gore. Njegova činjenja su nama liberalima odavno poznata i na njih smo više puta ukazivali tražeći hitnu reakciju ministarstva vanjskih poslova. Očekivali smo da ovo i druga ministarstva djeluju baram upola revnosno prema Vladimiru Božoviću kao što su djelovali prama crnogorskim patriotkinjama Mirni Nikčević i Sandri Bugarin koje su branile svoju državu upravo od ovakvih kao što je naturalizovani Srbin Božović, nažalost sve to je tada izostalo. Trebalo je ministru Darmanoviću vremena da ozbiljno shvati i razumije šta radi predstavnik beogradske diplomatije u Podgorici i širom Crne Gore i da reaguje u zadnjim danima svog mandata.

Nastavi sa čitanjem

Rukovodstvo LP U Nikšiću: Snažan zamah za buduće procese

Rukovodsvo Liberalne partije sa predsjednikom Andrijom Popovićem na čelu, obišlo je Opštinski odbor LP Nikšić. Oni su se susreli sa v.d. predsjednicom Odbora Jelenom Marković i saradnicima, koja je predstavila novi koncept rada u susret formiranju novog Odbora liberala Nikšić.

Ocjenjeno je da će to biti snažan zamah za buduće procese i pripremu izborne kampanje koja liberale očekuje u Nikšiću,vjerovatno uskoro i u Crnoj Gori. Na današnjem sastanku je i dr Jovo Rabrenović, potpredsjednik LP, imenovan za koordinatora za Nikšić ispred Predsjedništva partije.

Nastavi sa čitanjem

LP Bar: Politikanski napadi na barsku Covid bolnicu štete svima

Liberalna partija apeluje na javnost i pojedine političke subjekte da se uzdrže od zloupotreba aktuelne epidemiološke situacije u Baru preko koje, očigledno, pokušavaju da sitno politički profitiraju nasrćući na doktore koji danonoćno u barskoj bolnici rade sa stotinama pacijenata. U uslovima rizičnim za sopstveni život, doktori koji su se svojevoljno prijavili za rad u Covid bolnici svakodnevno trpe ogroman pritisak. Osim užasnih scena kojima svakodnevno svjedoče, često nemoćni protiv još nepoznatog virusa koji je urušio zdravstvene sisteme mnogo većih i bogatijih država, doktori trpe i medijski linč i dodatni teret.

Nastavi sa čitanjem

Još članaka...


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me