• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Mladi Liberali

Mladi liberali Crne Gore politički su podmladak Liberalne partije koji okuplja sve mlade ljude koji vjeruju u ideje liberalzma i liberalne demokracije. Osnovani su 1990. godine kao podmladak Liberalnog saveza Crne Gore, a od 2004. godine, kada je LSCG zamrznuo svoj rad, nastavljuju svoju djelatnost u okviru Liberalne partije. Mladi liberali članovi su Evropske liberalne omladine (LYMEC), podmlatka Saveza liberala i demokrata za Evropu, ALDE.
Mladi liberali Crne Gore su jedina organizacija mladih liberala u Crnoj Gori i jedina organizacija koja okuplja mlade ljude oko ideja liberalizma. Danas Mladi liberali u Crnoj Gori prepoznati su kao progresivna snaga koja inicira društvene reforme i pokreće široke debate na temeljima liberalizma o mnogim tabu temama konzervativnog društva. Slobodan pojedinac u slobodnom društvu jedan je od glavnih programskih ciljeva Mladih liberala.

Mi kao mladi ljudi jesmo za- slobodnog pojedinca, slobodan narod, mir i toleranciju, ljubav među ljudima, bolje uslove školovanja, mogućnost putovanja nas mladih i upoznavanja novih i širih vidika!

Biti liberal ne znači samo politički stav, biti liberal je način života.

  • Kao liberal, osjećam se i kao čovjek koji u svakome trenu može da kaže ono što misli.
  • Kao liberal, čovjek je u stanju da se bori za ono iskonsko ljudsko pravo: pravo na sreću. To je pravo koje pojedincu omogućava da uređuje život u skladu sa svojim željama i u kojima su njegove slobode i prava ograničene jedino istim tim slobodama i pravima drugoga čovjeka.
  • Kao liberal, ne opterećujem se time što pričam o prošlosti. Jer o prošlosti ne može da priča samo onaj koji je se stidi. A liberali nemaju čega da se stide.
  • Kao liberal, nikada neću morati da se zapitam zašto sloboda ne voli mene onoliko koliko ja nju.


BITI LIBERAL ZNAČI BITI SLOBODAN ČOVJEK!

Srdačan pozdrav svima koji čitaju ovaj tekst i ako su se barem malo u njemu prepoznali imaju poziv da nam se pridruže.

Zajedno nas je više!!!


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me