• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Čestitka LP povodom Dana Prijestonice Cetinje

Građanima i građankama Cetinja, gradonačelniku Prijestonice Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Maji Ćetković i odbornicima u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore čestitam 13. novembar Dan prijestonice Cetinje.

Cetinje kao temelj i istorijske i današnje Crne Gore, u svakom vremenu predstavljalo je luču njene slobode i mjesto koje je taj status ljubomorno čuvalo sa svojim časnim i nepokornim ljudima. Preko Cetinja prelamala se sudbina Crne Gore svakog vremena i ono zato jeste simbol njenog trajanja, razvoja i ukupnog postojanja.

Nastavi sa čitanjem

Čestitka Jovani Peković na zlatnoj medalji

Upućujem iskrene čestitke Jovani Peković, mladoj crnogorskoj džudistkinji, za veliki uspjeh i osvojeno zlato na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore.

Zlato koje mlada Jovana donosi iz Rusije kao najviše priznanje njegog kvaliteta i rada, nije njen prvi uspjeh a siguran sam da će biti samo podsticaj za buduće korake i još sjajnija odličija na svjetskim postoljima.

Nastavi sa čitanjem

LP obilježila 15 godina postojanja i 30 godina liberalizma

Liberalna partija obilježila je sinoć jubilej 15 godina od osnivanja partije i 30 godina liberalizma u Crnoj Gori.  Svečanost je bila prilika da se obilježi i prijem LP u punopravno članstvo ALDE saveza liberala Evrope, moćne političke asocijacije koja okuplja preko 60 partija iz Evrope, 7 premijera, preko 15 vlada država Evropske unije a treća je snaga u Evropskom parlamentu.

Obraćajući se mnogobrojnim gostima i članstvu, predsjednik LP Andrija Popović kazao je da ovaj jubilje koji je sebe ugradio u temelje moderne Crne Gore. Kao liberal uvijek sam osjećao da pripadam društvu slobodnih i drugačijih ljudi, onih koji su spremni da prihvate drugog i drugačijeg, kod kojih ima dovoljno mjesta za sve ali čija tolerancija nije bezgranična, ne, ona je veoma osjetljiva na svaku nepravdu, tiraniju i neslobodu, zato se kao liberali osjećamo i kao ljudi koji su spremni da uvijek hrabro, otvoreno i jasno, bez kalkulacija, kažu istinu i da razgovaraju o svemu, jer nema tabu teme, kazo je Popović. 

Nastavi sa čitanjem

Veliki uspjeh za liberale i Crnu Goru: LP punopravni član ALDE evropskog liberalnog saveza

Andrija Popovic i Hans Van Balen lider ALDE

Liberalna partija Crne Gore primljena je u punopravno članstvo ALDE saveza liberala i demokrata Evrope na 40. kongresu koji se danas održava u Atini. Ovo je veliki uspjeh za Liberalnu partiju i za Crnu Goru na njenom evropskom putu. Savez koji okuplja preko 60 liberalnih stranaka, sedam premijera i 15 vlada država Evrope, prihvatio je apsolutnom podrškom zahtjev za članstvo LPCG u ovu moćnu političku asocijaciju. Zato ovo jeste priznanje politici koju vodi Liberalna partija i njeno rukovodstvo i podrška za dalje jačanje liberalizma u Crnoj Gori koja je danas na Kongresu otvoreno iskazana.

Nastavi sa čitanjem

Preko 60 partija liberala Evrope odlučuje sjutra o prijemu LPCG u ALDE

 

Delegacija Liberalne partije sa liderom Andrijom Popovićem na čelu boravi u Atini na izbornom kongresu ALDE saveza liberala Evrope. Liberalna partija braniće punopravno članstvo u ovoj, najvećoj rastućoj, političkoj grupi u Evropskom parlamentu EP koja okuplja liberalne i demokratske partije svih država Evrope.

Kongres evropskih liberala otvoriće predsjednik i poslanik EP Hans Van Balen, dok će delegatima obratiti i premijer Luksemburga Havijer Betel ali i nova potpredsjednica Evropske komisije i komesarka Margaret Vestager. Govoriće i komesarke Evropske komisije Violeta Bulc i Vera Jurova, čija je uloga od velikog značaja za dalje korake Crne Gore na evrospkom putu i u evrointegracijama.

Nastavi sa čitanjem

LP: Ispitati da li Voli i drugi trgovci krše Zakon o neradnoj nedjelji

Liberalna partija poziva nadležne organe da spovedu kontrolu mogućeg kršenja Zakona o unutrašnjoj trgovini kojim je propisano da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati neđeljom. Kako je trgovački lanac Voli medijski već najavio da će radnici morati da rade subotom do ponoći, kako bi očigledno nadoknadili neradni dan neđeljom, jasno je da se svrha norme koja je revoluconarna za crnogorsko zakonodavstvo, radnička prava i socijalni položaj zapošljenih, može dovesti u pitanje a ovo izazvati lančanu reakciju i ostalih trgovina.

Nastavi sa čitanjem


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me