• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali predali inicijativu za izgradnju spomenika knjazu Danilu u Kotoru (VIDEO)

VIDEO

Liberalna partija predala je danas inicijativu sa potpisima za izgradnju spomenika knjazu Danilu I Petroviću u Kotoru. Inicijativu je podržalo nekoliko stotina građana Kotora u kampanji koju je pokrenula Liberalna partija a koja je prerasla u zajednički interes grada.

Knjaz Danilo I ubijen je u Kotoru prije 160 godina, i kao prvi svjetovni vladar Crne Gore koji je modernizovao državu i poveo je ka Evropi i udario temelje nezavisnosti, zaslužuje obilježije u gradu u kojem je preminuo. Zato zahvaljujemo svim građanima koji su podržali ovu inicijativu, kazao je Andrija Popović, nosilac liste „Za liberalni Kotor“ prilikom predaje inicijative.

On je kazao da će na prvom zasijedanju Skupštine Opštine Kotor pokrenuti ovaj zahtjev i da vjeruje da će se brzo odrediti i lokacija za izgradnju spomenika knjazu Danilu u Kotoru.

U inicijativi se navodi da je knjaz Danilo jedan je od najzaslužnijih crnogorskih vladara koji se borio za jaku, modernu Crnu Goru kao i da su njegovo ime i djela nepravedno zaspostavljena te da je ovo jedan od načina da se podsjećamo na njegovo djelo i da budući naraštaji pamte njegova dostignuća.

VIDEO IZJAVA

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me