• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Kotorom se neće vladati, već časno upravljati u interesu građana

Lista LP “Za liberalni Kotor- Andrija Pura Popović” predstavila je danas na završnom presu programske ciljeve koje će LP zastupatio kao dio nove vlasti u Kotoru.

Goran Ćupić, član Predsjedništva LP i kandidat za odbornika predstavio je rezultate inicijative za izgradnju spomenika Knjazu Danilu I Petroviću, prvom svjetovnom vladaru Crne Gore koji je ubijen u Kotoru prije 160 godina. Potpis podrške dale su mnoge ugledne ličnosti, veliki broj građana, a zanimljivo je da su inicijativu potpisali sadašnji i bivši gradonačelnik Kotora. To znači da su prepoznali značaj ove inicijative, kazao je Ćupić.

Međutim, partija kojoj pripada gospodin Jokić pokazala je jednu nedoličnu ambiciju i u svojim programskim materijalima koje dijele u kampanji napisala je citiram: “ZA VRIJEME VLADAVINE VLADIMIRA JOKIĆA...”. Mi iz LP napominjemo da Jokić niti bilo ko drugi, jer nisu knjaževi i kraljevi, neće vladati Kotorom. Liberali garantuju da se Kotorom više neće vladati, već časno upravljlati u intersu svih gradjana, poručio je Goran Ćupić.

Nenad Vukadinović, potpredsjednik Opštine i kandidat za odbornika LP poručio je da će se liberali zalagati za formiranje Gradskog muzeja u palati Drago sa bogatom etnografskom zbirkom iz bogate istorije Kotora. On je najavio i da će LP popularizovati i povećati finansijsku podršku lokalnim kulturnim manifestacijama, Dani Kamelije, Kostanjada, Fašinada kao i da će proglasiti tradicionalnu manifestaciju Gađanje Kokota nematerijalnim kulturnim dobrom kako bi se izbjegle naprijatnosti vezane za ovaj drevni običaj. Vukadinović je kazao i da će se obezbijediti sredstva za restauraciju slika svetaca koje se nalaze u crkvi Gospe od snijega u Škaljarima, čuvenog slikara Ivana Volarića Piturića.

Liberalna partija u Kotoru nastupa samostalno sa listom “Za liberalni Kotor- Andrija Pura Popović” broj 8.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me