• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Popović: Nemamo pravo na poraz, pobjeda koalicije "Odlučno za Crnu Goru" jedini garant očuvanja evroatlanskog puta i suverenosti

"Sudbonosni dan za Crnu Goru je 30. avgust, a naše je moranje,u okviru izborne liste Odlučno za Crnu Goru, da očuvamo evroatlanski put i suverenost Crne Gore. Ne smijem ni da pomislim šta bi bilo i sa Kotorom i sa Crnom Gorom kada bi politička krila Srpske pravoslavne crkve predvođena DF, Demokratama i URA uspjela da formiraju parlamentarnu većinu. Potpuno bi se zaustavio put razvoja, sva ekonomsko-socijalna pitanja bi se zanemarila a njihova politika bila bi, kako sami najavljuju, poništenje odluka o članstvu u NATO, priznanju Kosova i poništenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a sve to zajedno vodi ka novom referendumu o nezavisnosti Crne Gore i ka teškim iskušenjima za građane.  Znamo kako je takva vlast funkcionisala u Kotoru od 20017. do 2019., kao "rogovi u vreći", slično kao i u Budvi uz nasilje, haos i demagogiju." kazao je Andrija Popović, nosilac liste "Za liberalni Kotor" i predsjednik LP u intervjuu na Skala radiu.

Državni interes je iznad svega i koalicija "Odlučno za Crnu Goru" DPS i Liberalne partije nema prava na izborni poraz. Naša pobjeda jedini je garant očuvanja statusa nezavisne Crne Gore i svih dostignuća koje je država postigla.

Liberalna partija kandidovala me je za predsjednika Opštine Kotor, ukoliko bi lista liberala osvojila nekoliko mandata. Kotorski liberali bi u toj situaciji vjerovatno snažno odlučivali o budućem putu i razvoju Kotora. Danas Kotor ima samo jednog kandidata za predsjednika Opštine, imenom i prezimenom kandidata LP,dok ostali imaju nosioce lista ali ne znaju ko su im kandidati za predsjednika u slučaju pobjede, o tome će odlučivati njihove centrale iz Podgorice, naveo je Popović.

Osim toga, predsjednik Popović, upitan za svoj humanitarni rad, kao jedini političar koji je uplatio 10.000 eura za pomoć u borbi protiv korona virusa na samom početku krize, kazao je da ne voli da priča o svojem humanitarnom radu ali da vrlo rado učestvuje u svakoj akciji u kojoj može da pomogne i da mu je drago ako je svojim primjerom inspirisao ili podstakao nekog na sličan gest.

PR služba Liberalne partije

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me