• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Kotor: Nosioca liste liberala predložićemo za gradonačelnika, rezultati će nas preporučiti

Vjerujemo da ćemo, zahvaljujući programskoj ponudi i novom timu mladih i obrazovanih ljudi ali i zahvaljujući kvalitetnom radu u izvršnoj vlasti i u Skupštini u prethodnom periodu, zavrijediti pažnju građana i postignuti izborni rezultat koji će biti osnova za promovisanje nosioca liste Andrije Popovića za predsjednika Opštine Kotor, kazao je predsjednik OOLP Kotor Vido Drašković na današnjoj pres konferenciji liste "Za liberalni Kotor-Andrija Pura Popović"

Drašković je danas predstavio programske smjernice liberala za Kotor, zajedno sa kandidatima za odbornike Kristinom Jovanović, Nikolom Draškovićem i Natalijom Miljenović.

Jovanović je ocijenila da se mora uspostaviti efikasniji institucionalni okvir za zaštitu i očuvanje kulturne i prirodne baštine.  Formiraćemo preduzeće za upravljanje bedemima oko Starog grada i radićemo na promociji i eventualnom uspostavljanju javno-privatnog partnerstva za izgradnju žičare do brda Sveti Ivan. U skladu sa uređenjem infrastrukture zalagaćemo se za integralni sistem zaštite životne sredine kojim se obezbjeđuje veći kvalitet života i očuvanja životne sredine. Smatramo da su to osnovni uslovi održivog razvoja i mi ćemo ih obezbijediti, navela je ona.

Nikola Drašković  kazao je da će LP urgentno riješiti problem saobraćajnih gužvi izgradnjom zaobilaznice oko Starog grada i javnih garaža. Unaprijedićemo sisteme vodosnadbijevanja i upravljanja otpadnim vodama. U vremenu u kojem živimo nedopustivo je da postoji problem vodosnadbijevanja, a napredna tehnologija omogućava pretvaranje otpada u energiju, čime grad postaje čist i energetski efikasan, najavio je Drašković.

Kandidatkinja za odbornicu Natalija Miljenović, najavila je inicijativu za obnavljanje ideje o slobodnoj carinskoj zoni. Oporavak turizma pogođenog posljedicama pandemije koronavirusa sprovešćemo razvojem ruralnog, marinskog i sportskog turizma i održivim razvojem smještajnih kapaciteta.

Kotor je kroz istoriju imao izuzetno važnu ulogu u širenju mediteranske kulture na Balkanu. To jedinstveno svjedočenje obavezuje današnju generaciju da radi na obezbjeđenju adekvatnog statusa opštine Kotor na kulturnoj mapi Crne Gore i regiona. Obezbijedićemo i infrastrukturne objekte za potrebe sporta, kulture i socijalne zaštite, te u tom smislu garantujemo završetak sportske dvorane, rekonstrukciju otvorenog plčivačkog bazena, nastavak izgradnje Doma kulture u Risnu, rekonstrukciju ljetnje pozornice i male scene, izgradnju dnevnog boravka djece ometene u razvoju, izgradnju pijace u Dobroti, izgradnju parohijskog doma CPC, kazala Milenković.

Podsjećamo da je LP Kotor ranije pokrenula inicijativu za izgradnju spomenika knjazu Danilu I Petroviću povodom 160 godina od ubistva koje se desilo u Kotoru, a za sada je inicijativu podržalo preko 200 građana.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me