• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Kotor: Sve veća podrška LP, prioritet završetak infrastrukturnih projekata

Lista LP "Za liberalni Kotor- Andrija Pura Popović-Liberalna partija” održala je danas press konferenciju u Kotoru na kojoj su nosilac liste i kandidati za odbornike predstavili programske smjernice  za ovaj grad. Nosilac liste i kandidat za predsjednika Opštine Andrija Popović kazao je da je veoma ponosan što je na čelu liberalne, građanske, kosmopolitske liste liberala ,koja odražava kotorski i bokeljski duh i koja je veoma patriotski nastrojena prema domovini, Crnoj Gori. Popović je naveo da će prema svim istraživanjima LP imati bolji rezultat nego na lokalnim izborima 2016. godine i da se bez liberala neće moći formirati nova lokalna vlast u Kotoru.

Kotor se nalazi pred posebno teškim izazovima, opterećen globalnom epidemijom i krizom koja je naročito pogodila izletnički  turizam koji je glavna grana razvoja Kotora te da će to biti glavni izazovi za novu vlast. Posebni infrastrukturni fokus liberala će biti završetak izgradnje sportske dvorane u Škaljarima, uz skoro otvaranje zatvorenog i renoviranje otvorenog bazena, konačna rekonstrukcija Doma kulture u Risnu, renoviranje lokalnog puta kroz Gornji Grbalj.

On je najavio da liberali kod građana pokreću inicijativu da se u Kotoru podigne spomenik knjazu Danilu I Petroviću-Njegošu, prvom svjetovnom vladaru i tvorcu moderne Crne Gore koji je ubijen u Kotoru prije 160 godina. Crna Gora se i danas nalazi na sličnom raskršću i ovi izbori su praktično novi referendum iz 2006. godine, gdje će SPC sa svojim političkim krilima DF i Demokratama pokušati da Crnu Goru ponovo skrene sa evroatlanskog puta i stvori osnov za formiranje neke nove svesrpske države čiji dio bi po njima bila i Crna Gora, kazao je on.

Kandidatkinja za odbornicu dr Ivana Krivokapić najavila je da će se kotorski liberali zalagati za integralni sistem zaštite koji podrazumijeva podizanje kvaliteta životne sredine, očuvanje biodiverziteta i smanjenje zagađenja i izduvnih gasova. On je kazala da je evidentan porast respiratornih bolesti a kod djece i alergija izazvanim zagađenjem i izduvnim gasovima. To je problem sa kojim se moramo suočiti i promovisati smanjenje saobraćaja i veću upotrebu ekoloških vozila i energije, što je u svijetu već postao trend.

Predsjednik Opštinskog odbora LP Kotor Vido Drašković naveo je da će nastaviti projekte valorizacije kulturne baštine uz usklađivanje građevinskih poduhvata sa zaštitom kulturno-istorijskih spomenika koji su i pod zaštitom UNESCO. On je najavio i pokretanje inicijative za formiranje i izgradnju dnevnog centra za boravak starijih lica i penzionera ali i lica sa posebnim potrebama, što je neophodno jednom gradu u razvoju kakav je Kotor.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me