• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Kotor: Jokić nema podršku onih koji su ga birali, pa ne može ni našu

Opštinski odbor Liberalne partije za Kotor održao je sjednicu na kojoj je prisustvovao predsjednik partije gospodin Andrija Pura Popović sa rukovodstvom, podpredsjednica Dr Dubravka Vujičić, generalni sekretar Esad Šainović i portparol Amar Borančić.

Na sjednici je razmatrano stanje u opštini Kotorskoj i zauzimanje stava po prijedlogu za razrješenje predsjednika Opštine g. Vladimira Jokića.

Po ovom pitanju je konstatovano sljedeće. Rezultat opstrukcije rada Skupštine Opštine od strane konstituenata vladajuće koalicije je nedonošenje budžeta za tekuću godinu, kao ni programa rada i uređenja prostora. Blokiran je rad Opštine. Opština ne može servisirati svoje obaveze.

Ovakvo stanje u Opštinu je uzrokovao predsjednik Opštine svojim djelovanjem čime je izgubio povjerenje konstituenata koalicione vlasti i građana. Rezultat gubljenja povjerenja je pokretanje inicijative za predsjednikovo razrješenje od strane odborničkog kluba jednog dijela koalicione vlasti kojima su se pridružili opozicioni odbornici.

Ovakvo stanje u Opštinu je neodrživo i mora se što hitnije razriješiti.

Kad predsjednik nema podršku  koalicionih partneri, koji su ga birali, ne može je očekivati ni od nas.

Predsjednik OO LP Kotor i odbornik, Vido Drašković


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me