• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Mladi liberali na Generalnoj skupštini Internacionale u Sofiji

Mladi Liberali Crne Gore učestvovali su na sjednici 45. Generalne skupštine Međunarodne federacije mladih Liberala IFRLY koja je održana u Sofiji.  Mladi liberali su punopravni članovi ove svjetske organizacije koja okuplja podmlatke liberalnih partija i pokreta cijelog svijeta. Delegaciju crnogorskih mladih liberala na izbornoj skupštini predvodio je predsjednik Ammar Borančić.

Teme kongresa bile su liberalni pluralizam, multikulturalni dijalog, prihvatanje različitosti i otpor populizmu. Posebno se govorilo o slobodi izražavanja i slobodi govora te medijskim slobodama u državama. Kongres je održan pod sloganom “Globalizuj slobodu” koji šalje poruku jačanja slobode i prava zajednički i u svim djelovima svijeta.

Skupština međunarodne federacije mladih liberala usvojila je i novi manifesto, program rada za 2020. godinu u cilju jačanja liberalizma na svjetskom nivou i podrške progresivnim političkim strankama. Na Skupštini su primljene u članstvo i nove organizacije mladih liberala iz Evrope i Azije.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me