• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo LP: Poskupljenja struje ne smije biti u 2019. godini

Na sjednici Predsjedništva Liberalne partije koja je održana večeras analizirana je politička i ekonomsko-socijalna situacija u Crnoj Gori.

Predsjedništvo je posebno zahtijevalo da se shodno stavu Vlade o povećanju standarda građana u 2019. godini, odloži najavljeno drugo poskupljene električne energije u ovoj godini, i to na neodređeni rok. Već izvršeno povećanje na januarskim računima potrošačima treba refundirati kroz naredne račune. LP će zahtijevati da poskupljanja struje ne bude u 2019. godini.

Predsjedništvo je posebno potenciralo da nadležni državni organi snažno i efikasno do kraja rasvijetle posljednje afere vezane za Atlas banku, kako se ne bi i dalje davao prostor za destabilizaciju Crne Gore, njen teritorijalni integritet i suverenitet.

Veoma se ozbiljno mora shvatiti stepen društvene opasnosti, naročito nakon određene homogenizacije opozicionih subjekata i njihovih medijsko-civilnih pomagača koji veoma podsjeća na scenario prevrata u Crnoj Gori 1989. godine, iako u potpuno različitim državno-pravnm okolnostima.

Predsjedništvo je raspravljalo i o ostalim pitanjima iz svoje nadležnosti.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me