• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Rukovodstvo LP o prevazilaženju afera i rekonstrukciji Vlade

Rukovodstvo Liberalne partije održalo je redovni  sastanak Predsjedničkog kolegijuma. Oni su se tom prilikom sastali sa Romanom Jakičem, liderom LIBSEEN mreže liberala Jugoistočne Evrope i predstavnikom evropskih liberala.

Rukovodstvo i Jakič razgovarali su o političkoj situaciji u Crnoj Gori ali i Evropi. Posebno je naglašena važnost predstojećih majskih izbora za Evropski parlament i jačanje liberalnih stranaka u EU te otpor narastajućem populizmu,nacionalizmu i ekstremnoj desnici. Rezultat izbora koji se održavaju na proljeće i uspjeh evropskih liberala biće od ključnog značaja za sudbinu članstva Crne Gore u Evropskoj uniji u mandatu naredne Evropske Komisije. Iskazana je obostrana podrška za jačanje kapaciteta i izbornih rezultata te sprovođenje liberalne politike kako u EU tako i u Crnoj Gori.

Predsjednički kolegijum Liberalne partije diskutovao je o aktuelnoj političkoj situaciji, aferama koje pogađaju crnogorsko društvo, modelima prevazilaženja političke krize i očuvanja demokratskih trendova i snažnijeg napretka evro-integracija kroz jak odgovor izgrađenih državnih institucija. Kolegijum je raspravljao i o eventualnoj rekonstrukciji Vlade Crne Gore i odnosu koji će Liberalna partija kao dio vladajuće većine imati prema rekonstrukciji. Liberalna partija jasno će projektovati svoju ulogu u takvim procesima i shodno tome i donositi odluke.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me