• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Kotor: Najavili inicijativu za smjenu predsjednika pa mu dali legitimitet

Na kotorskoj političkoj pozornici- igrokaz. Koja je razlika od najave pokretanja inicijative za razrješenje predsjednika Opštine do obezbjeđenja uslova za davanje ligitimiteta odlukama donijetih od njegove strane i uvođenja istih u legalne tokove? Odgovor znaju odbornici DPS –a či je predsjednik opštinskog odbora u nazad nekoliko dana najavio da će njihov odbornički klub pokrenuti inicijativu za smjenu predsjednika opštine, a nedolaskom na XVII  sjednicu Skupštine  Opštine obezbijedili su da Skupština potvrdi njegove odluke dajući im legitimitet i legalitet.

Svojim nedolaskom odbornici DPS –a omogućili su odbornicima SDP, jednom od konstituenata vladajuće koalicije, da ne daju saglasnost predsjednikovim odlukama, demostriraju svoju „dosljednost“ bez posljedica za koaliciju.

Interesi zbliže i najljuće političke protivnike. Ako nije riječ o zajedničkim interesima kako objasniti činjenicu da je vlada luci Kotor dodijelila dvanaestogodišnju koncesiju kad je vodi menadžment ove opštinske vlasti, koja je opzicija na državnom nivou, a nijesu je dali kad je menadžment bio iz opštinske vlasti koja je bila i na državnom nivou, ako se zna da nije bilo u međuvremenu zakonskih promjena koji regulišu ovu materiju.

Ne treba skrenuti s uma da se sve ovo radi u interesu naroda, kako kažu akteri kotorskog igrokaza.

Predsjednik OOLP Kotor

V ido Drašković


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me