• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Popović sa Evropskim liderima, liberali sa novim programom

Popović i šef evropskih liberala Verhofštad

Kongres ALDE saveza liberala Evrope završen je danas u Madridu. Kongres je okupio preko 1.000 učesnika svih država, premijere, predsjednike, ministre država Evrope, evropske komesare i poslanike, lidere liberalnih partija. Delegaciju Liberalne partije predvodio je predsjednik Andrija Popović sa potpredsjednicom Dubravkom Vujičić.

Popović i premijer Slovenije Šarec

Predsjednik Popović na marginama kongresa susreo se sa liderima saveza evropskih liberala i Liberalne internacionale Hans van Balenom koji je ponovo izabran za šefa ALDE i Julijem Minovesom. Oni su razgovarali o položaju Crne Gore i daljoj podršci crnogorskim liberalima i Liberalnoj partiji u narednim izbornim ciklusima.

Popović se u Madrisu susreo i sa novim predsjednikom Vlade Slovenije, Marjanom Šarecom čija liberalna stranka je vladajuća u toj državi i koja će biti snažan partner LPCG. On se susreo i sa evropskim poslanikom i šefom grupe liberala u Evropskom parlemntu Gijom Vehofštadom. Na kongresu su govorili i premijeri Belgije i Danske.

Na Kongresu evropski liberali usvojili su nove programske smjernice i manifesto za predstojeće izbore u Evropi sa naslovom “Sloboda, mogućnosti i napredak: Liberalna vizija za budućnost Evrope”. Ovaj program za sve liberalne partije Evrope prepoznaje jačanje veza između država i naroda, borbu protiv nacionalizma i populizma, stvaranje novih poslovnih šansi i jednakih uslova za sve ljude, slobodnu trgovinu, digitalizacija i jačanje modernih tehnologija a sve to u cilju građenja još liberalne Evrope i njenih država.

PR služba LPCG               


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me