• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Mladi Liberali na evropskom skupu u Sofiji, priprema za evropske i nacionalne izbore

Borančić i poslanik EP Kyuchuk
Borančić i poslanik EP Kyuchuk

Mladi Liberali Crne Gore učestvovali su na okupljanju evropskih mladih liberala u Sofiji, čiji je domaćin bila bugarska partija za pravo i slobodu. Predsjednik Mladih Liberala Ammar Borančić i Ivana Bokan učestvovali su i na proslavi 20 godina postojanja mladih liberala u ovoj državi koja je okupila mlade lidere iz svih država Evrope.

Oni su razgovarali o snažnijoj saradnji crnogorskih liberala sa evropskim kolegama na putu evropskih integracija i jačanju demokratizacije u Crnoj Gori. Mladi Liberali Crne Gore zajedo sa kolegama iz Evropske unije vodiće kampanju za evropske izbore za Evropski parlament naredne godine, koji će biti od velikog značaja za Crnu Goru jer će od saziva Evropskog parleamenta zavisiti dalji put i članstvo Crne Gore u Evropku uniju. Mladi Liberali će na ovaj način dopriniejti jačanju pozicije liberala u državama Evrope, regiona li i Crnoj Gori. Dragocjena iskustva mladi liberali koristiće za pripremu snažne izborne kampanje Liberalne partije na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori koji se održavaju 2020., godinu nakon evropskih.

Predsjednik Mladih Liberala Borančić susreo se i sa poslanikom Evropskog parlamenta iz grupe liberala g. Ilhanom Kyuchukom. On je ranije ocijenio da je Zapadni Balkan priorodan dio EU a da je Crna Gora najdalje odmakla u tom procesu te da je evropska perspektiva i članstvo naše države u EU do 2025. izvjesno.

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me