• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Kotor: Ako Snežani Jonici porastu apetiti hoće li predsjednik Opštine i sebe razriješiti?

Otvorila se „Pandorina kutija“ heterogene kotorske koalicije, kojoj su građani Kotora dali povjerenje da vrši vlast za mandatni period 2016.- 2020. Njenu „blagodat“ osjetio je gospodin Borović. Srbi Srbinu skroiše sudbinu, kako se kaže. Gospodina Borovića na inicijativu odborničkog kluba SNP-a, partije či je gospodin Borović član, predsjednik opštine gospodin Jokić razriješi dužnosti predsjednika borda direktora DOO Komunalno Kotor.

Borovićev primjer treba da je opomena drugim funkcionerima vladajuće koalicije u Kotoru da je opasno misliti svojom glavom, tj.imati svoje mišljenje. Možda je smijenjen što je primijetio da je građanima Kotora dosta da izdržavaju svoje kadrove i da im se ne mora stavljat na teret da izdržavaju i kadrove iz drugih opština. Ovi kadrovi  iz drugih opština se ne zadovoljavaju jednom funkcijom, ili misle da Kotor nema dovoljno stručnih kadrova pa je tako gospođa Snežana Jonica, kadar SNP-a,uz rukovodeće mjesto u Luci Kotor AD i novi predsjednik borda direktora DOO Komunalno Kotor.

No razrješenje gospodina Borovića može i da je „nagrada“od strane predsjednika opštine za njegov doprinos izboru, najslabije rangirane kandidatkinje,za vršioca dužnosti direktorice Centra za Kulturu.

Postavlja se pitanje ako gospođi Snežani Jonici poraste apetit i poželi funkciju predsjednika opštine- da li će predsjednik opštine i sebe razriješiti.?

Tačno je da predsjednika bira Skupština pa ga i razrješava, ali i članove borda direktora bira i razrješava Skupština Opštine.No kad je u pitanju gospođa Jonica sve je moguće.

Zbog ličnih interesa i borbe oko funkcija zaboraviše na obećanja data u predizbornoj kampanji da će biti posvećeni poštovanju zakona .

Primjeri iz Kotora  demantuju one koji tvrde da su Srbi u Crnoj Gori diskriminisani, kao što se vidi oni vladaju, razrešavaju, imenuju, funkcionere, kroje sudbinu pojedincima, a sjednicu skupštine održaće kad se stvore uslovi, koji izgleda njima i ne trebaju.

Predsjednik OOLP Kotor, Vido Drašković


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me