• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali u Skoplju o evropskoj perspektivi i razvoju Jugoistočne Evrope

Na koferenciji liberala Jugoistočne Evrope koja se održava u Skoplju učestvuju lider Liberalne partije Andrija Popović i generalni sekretar Esad Šainović. Konferencija u organizaciji balkanske liberalne mreže LIBSEEN okupila je vrhove svih liberalnih partija regiona ali i evropske poslanike i lidere. LIBSEEN će jubilej od 10 godina postojanja obilježiti nizom panela i okruglih stolova na kojima će govoriti i predsjednik LPCG Andrija Popović.

Glavne teme skupa biće perspektiva liberalizma i liberalnih stranaka u Jugoistočnoj Evropi ali i dalje integracije i demokratizacije država, evropska i evroatlanska perspektiva kao i ekonomski izazovi i poteškoće te zajednička rješenja sa kojima se države mogu efikasno sočiti sa problemima u budućnosti.

Na konferenciji učestvuju i lider Evropskog liberalnog saveza ALDE, Hans van Balen, predstavnici Liberalne internacionale i liberala Holandije kao i lideri liberla regiona, Crne Gore Andrija Popović, Srbije Čedomir Jovanović, Makedonije Goran Milevski, Kosova Bedžet Pacoli, Vesna Pusić iz Hrvatske, Slovenije Roman Jakič i drugi.

PR služba Liberalne partije CG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me