• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Andrija Popović: Upravu za sport i mlade treba podići na nivo Ministarstva

U toku je priprema aneks sporazuma o koalicionoj između DPS-a i Liberalne partije Crne Gore koji će definisati sve obaveze koje nijesu precizirane osnovnim tekstom sporazuma, kazao je za Skala radio Andrija Popović, predsjednik LP.

Organi Liberalne partije još nijesu odlučivali o budućim kadrovskim rješenjima, a Uprava za mlade i sport koja je pripala Liberalima počeće sa radom u roku od 60 dana od stupanja na snagu uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, koju je Vlada nedavno usvojila na konstitutivnoj sjednici.

Liberali će ići dalje i insistirati da se Uprava za sport i mlade koja je sada postala državni organ podigne na nivo Ministrastva, kazao je Popović.

On je podsjetio da je Ministarstvo za sport ukinuto 2001. godine.

Bez sumnje je sport djelatnost od javnog interesa čiji sjajni rezultati doprinose međunarodnoj promociji naše države, njenom prestižu i afirmaciji.

Iako spada u grupu malih zemelja ispod milion stanovnika, Crna Gora je zbog sjajnih rezultata u kolektivnim sportovima, rukometu, vaterpolu, košarci, fudbalu postala svjetski sportski hit, i taj trend se mora održati, mišljenja je Popović.

Na naše pitanje da li će Popović biti na čelu ovog samostalnog državnog organa, on je odgovorio da ima puno razloga za to, ali da će o tome odlučiti partija, budući da se razmišlja i da ostane u parlamentu.
Kakvu god odluku da donesu neće pogriješiti, kazao je Popović.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me