• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Mladi Liberali u Berlinu- punopravni članovi evropskog saveza liberala

Mladi Liberali Crne Gore potvrdili su punopravno članstvo u savezu evropskih liberala LYMEC. Prijem je na berlinskom kongresu jednoglasno potvrđen od strane svih evropskih država, odnosno liberalnih stranaka svih zemalja Evrope. Na istom kongresu izabrano je i novo rukovodstvo evropskih mladih liberala. Delegaciju Mladih Liberala Crne Gore predovidli su predsjednik Ammar Borančić i savjetnik za međunarodnu saradnju Slobodan Franeta.

Ovakav uspjeh Mladih Liberala pozdravio je i poslanik Evropskog parlamenta g. Ilhan Kjučuk, ali i delegacije svih država. Na ovaj način Mladih Liberali, koji su već članovi mladih Liberalne internacionale i balkanske liberalne mreže, zaokružili su svoj međunarodni subjektivitet i potvrdili svoj ugled i značaj.

Predsjednik Mladih Ammar Borančić podsjeća na osnovne prinicpe slobodnog pojedinca i slobodnog društva, za koje se u Crnoj Gori zalaže samo liberalna politika te da jedino hrabrim djelovanjem bez kalkulacija mladi mogu stvarati srećnije, slobodnije i bogatije društvo, otvoreno za sve. Mladi Liberali biće generator takvih promjena i novoga društva i poretka.

Slobodan Franeta na skupu je naglasio značaj međunarodne mreže za mlade u Crnoj Gori i prilike za razvoj obrazovanja, ekonomije i novih poslova. On je govorio i novoj viziji razvoja Crne Gore i Evrope sa manje birokratije i nameta i više slobode za mlade ljude.

Mladi Liberali Crne Gore najavili su da će, nakon prošlogodišnje Konferencije mladih lidera liberala Evrope koja je po prvi put održana u Crnoj Gori, u narednom periodu organizovati i Kongres evropskih liberalnih partija u Podgorici, što je naišlo na podršku svih država.

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me