• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Mladi Liberali potpisali Sporazum o strateškoj saradnji

Mladi Liberali Crne Gore potpisali su Sporazum o strateškoj saradnji omladina liberalnih stranaka regiona. Sporazum je potpisan u Sarajevu sa predstavnicima Nove stranke Srbije. Na marginama regionalne Akademije liberala sprazum su potpisali predsjednik Mladih Liberala Crne Gore Ammar Borančić i međunarodni sekretar Nove stranke Marko Živković.

 Mladi su se ovim sporazumom obavezali na zajedničko djelovanje u državi i regionu i cilju jačanja liberalnih vrijednosti i otvorenog društva.

U Sporazumu stoji da će se raditi na zajedničkim političkim inicijativama za poboljšanje statusa mladih, pomirenje mladih u regionu i prevazilaženje nacionalizma ali i ukupna brorba protiv šovinističkih i klerikalnih ideja u regionu.

Sporazum predviđa i zbližavanje regiona na putu EU integracija te zauzimanje zajedničkih stavova više država o aktuelnim društveno-političkim temama od važnosti za evropsku perspektivu i napredak regiona. U tom smislu predviđeno je i godišnje održavanje zajedničkog sastanka Predsjedništva dvije omladisnke liberalne organizacije.

Podsjećamo, sličan sporazum Mladi liberali Crne Gore ranije su potpisali i sa mladima drugih liberalnih političkih partija u gotovo svim državama regiona, potvrdivši svoj međunarodni ugled i značaj za evropske političke tokove.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me