• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Susret Popovića i Ostjanova

Predsjednik Liberalne partije Crne Gore Andrija Popović, sa saradnicima, sinoć je u Podgorici primio prof.dr. Valentina Ostjanova jednog od najistaknutijih bokserskih stručnjaka Ukrajine i Evrope,koji već dvije sedmice boravi u Crnoj Gori i radi sa  našim bokserima.

Tokom sastanka Ostjanov je istakao zadovoljstvo tehničkom i taktičkom obučenošću crnogorskih boksera, ali i naglasio nedostatak masovnije baze za ostvarivanje vrhunskih rezultata na najznačajnijim svjetskim takmičenjima (Olimpijskim igrama, Svjetskim i Evropskim prvenstvima).

Predsjednik LPCG je kazao da da će se Liberalna partija,između ostaloga, založiti za donošenje dugoročne Strategije razvoja sporta kroz koju će se prepoznati prioritetni sportovi i sportisti kojima je neophodna značajnija podrška države.  U tom smislu, predsjednik LPCG je prepoznao boks kao jedan od borilačkih sportova koji ima dugu  tradiciju u Crnoj Gori i za koji je potrebno da se iznadje rješenje kako bi se poboljšali uslovi rada koji su preduslov za stvaranje široke baze i zapaženih rezultata.

Tokom sastanka razmotrene su mogućnosti produbljivanja saradnje s Bokserskim savezom Ukrajine, te participacije Bokserskog kluba “ Podgorica” u Europe League One u sezoni 2013/14.

Inače, prof. dr Valentin Ostjanov koordinator je svih bokserskih selekcija Ukrajine i učestvovao je u pripremi A selekcije na posljednjih pet Olimpijskih igara.  Na posljednjim, koje su održane u Londonu, Ukrajina je potvrdila dominaciju (pored profesionalnog ringa gdje braća Kličko dominiraju već duže vremena) i u olimpijskom boksu osvojivši 5 odličja (po dvije zlatne i bronzane medalje, te jedno srebro).  

 

                                                                              Portparol

                                                                            Zdravko Šoć      

 

 

 

 

 

 

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me