• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Berane: Ekološka situacija sve gora, lokalna vlast će dotući građane i zdravlje

Liberalna partija Berana postavlja pitanje da li je lokalna vlast u Beranama odlučila da konačno dotuče građane i naš zdrav život i zdravlje, nastavljajući sa spaljivanjem smeća na divljim deponijama,povremeno i na mjestu nekadašnje fabrike celuloze,zbog čega je zdravlje građana ugrozeno a životna sredina kontaminirana i gotovo nepopravljivo zagađena.Oni koji su osvojili lokalnu vlast sa parolama zdravo Berane, godinama rade sve suprotno od toga. Ugroženost zdravlja građana je na gorem nivou nego 2014.godine sa tendencijom pogoršanja, a rješenje se ne nazire.

Oni zaboravljaju da smo ovaj prostor, neiscrpnih prirodnih ljepota naslijedilili od svojih predaka, te da ga takvog očuvanog i unaprijeđenog moramo sačuvati za svoje potomke. Neodgovorno i politikanski, oni izgleda razmišljaju samo o svojem mandatu i uzurpaciji lokalne uprave, dok su građani i perspektiva boljeg života na zadnjem mjestu.

Obzirom da vlast u Beranama nema dovoljno snage da se bori sa ovim izuzetno velikim, a za stanovništvo nesumnjivo ključnim problemom pitamo da li će samo da iz mjesta u mjesto sele smetlista ili će se okončati u skorijem vremenu ova dugogodisnja agonija u Beranama?

Liberalna partija u Beranama sprema dugoročna i održiva rješenja za sanaciju ovog problema i očuvanje života građana ali i prirode i zdravog zemljišta za naše potomke. Mi se vodimo najboljim praksama i primjerima naših prijatelja iz najrazvijenijih država Evrope, a takvu platform ponudićemo Beranama na nastupajućim lokalnim izborima.

Opštinski Odbor LPCG Berane, odluku o načinu nastupa na lokalnim izborima u Beranama donijeće uskoro i uputiće je Glavnom odboru partije,na potvrdu.Uvjereni smo da će sa novim idejama i novim ljudima Liberalna partija donijeti novi kvalitet i biti snažan dio nove vlasti u Beranama.

Denis Bulić,

Predsjednik OOLPCG Berane


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me