• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Andrija Popović: DF ima rezervnu državu

andrijapopovicokLider Liberalne partije Crne Gore Andrija Popović smatra da to što odbornici Demokratskog fronta u lokalnim Skupštinama Nikšića i Kotora danas na konstituisanju sjednica nakon lokalnih izbora 14. oktobra nijesu nijesu bili u sali prailikom intoniranja himne predstavlja njihovo pravo.

- To su ljudi, partije i koalicije koji imaju rezrevnu domovinu! Ne vjerujem da će se to skoro promjeniti i moramo se naučiti da živimo sa takvom pojavom, iako nam se to ne sviđa i vrijeđa nas. U jednoj iole normalnoj državi na svijetu teško se taj stav može razumjeti, ali Crna Gora je takva. Vjerovatno će proći godine i decenije dok ne dođemo do normalnog, evropskog nivoa svijesti, kaže Popović u izjavi za Radio Jadran.

Popović smatra da ova generacija opozicije vjerovatno neće prihavtiti stav ogromne većine u Crnoj Gori o poštovanju državnih simbola.

- I kada se Ustav usvajao, koji u članu 4 tretita državne simbole, dvotrećinski je usvojen. Dakle, dvije trećine građana Crne Gore podržava tako nešto. Uvijek će postajati manjina, ali iz nje ne bi smjeli da se biraju odbornici i poslanici. To bi trebalo da bude uslov da ne mogu da rade takav posao, ali to je već pitanje stranaka i koalicija koje ih delegiraju - zaključio je Andrija Popović.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me