• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberalna partija pozdravlja otvaranje info centra, o evroatlanskim integracijama, u Podgorici.

Otvaranje ovog centra će, prije svega, doprinijeti edukaciji građana Crne Gore o svim aspektima učešća,  u organizacijama kao što je NATO. 

NATO savez je najbolji okvir koji će Crnoj Gori, nakon učlanjenja, obezbijediti neophodnu stabilnost kao i perspektivu daljeg ekonomskog razvoja. Ulaskom naše države u NATO, omogućićemo stranim i domaćim investitorima stabilnije i profitabilnije tržište za ulaganje, a našim građanima dati mogućnost da sa znatno više optimizma učestvuju u procesima priključenja EU.

Iako je od rata u bivšoj državi prošlo više od 10 godina, a od sticanja nezavisnosti Crne Gore preko šest godina, svjedoci smo da politička i bezbjednosna situacija, u ovom dijelu Evrope,  nije ni približno na nivou, da je možemo nazvati  potpuno stabilnom.

Neriješeni odnosi između Srbije i Kosova i ogromni problem, u postdejtonskoj Bosni, donekle utiču na poziciju naše države, te iz tih razloga smatramo, da bi što skorije pristupanje NATO savezu relaksiralo unutar crnogorske prilike i snažno podstaklo njen  put ka Evropskoj uniji. Sa druge strane, naše člansto, u ovom savezu biće jasna opomena svim anti - evropskim i anti - civilizacijskim snagama  u Crnoj Gori da svoje djelovanje moraju prekinuti.

Crnogorski liberali su od svog osnivanja, čvrsto i konzistentno, opredijeljeni procesima integracija, koji će podizati nivo, unutrašnje i spoljašnje,  bezbjedonosti i jačati siguronosne  strrukture. Nema i ne smije biti kompromisa, dvoumljenja i zastajkivanja u procesu priključenja NATO savezu, samo siguran i čvrst “korak” dovodi nas u zajednicu suverenih država, koje se međusobno pomažu i prižaju podršku, u svim kriznim situacijama, bilo da su u pitanju elementarne nepogode, ili problem bezbjednosti.

 

Portparol LPCG

Zdravko Šoć


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me