• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Državni organi da ispitaju slučaj "Đurović"

- Liberalna partija Crne Gore, insistira da državni organi, ispitaju cjelokupan slučaj „Đurović“, za koji smo kao lojalni, vjerni i odani građani naše jedine domovine Crne Gore, saznali iz medija. Da se utvrde sve činjenice oko navodnog, nedopustivo arogantnog šikaniranja sopstvene države i njenih zvaničnika od strane prijedsjednika CANU - kaže se u saopštenju Liberalne partije dostavljenom Portalu Analitika.

U saopštenju se dalje zahtijeva, da ukoliko se ispostavi da su tačni napisi iz medija o izjavi predsjednika CANU Momira Đurovića prilikom posjete MANU, da se pokrene odgovarajući postupak protiv Đurovića:

- Da se ispita da li je pomenuti gospodin izrekao, takvu , grozotu da je “Crna Gora neodrživa i ne treba da postoji“, a ako je to tačno, da se protiv njega povede odgovarajući postupak i da apsolutno snosi adekvatne pravne, moralne i profesionalne sankcije. Takođe, da se istraži reakcija i učešće ostalih aktera tog navodnog, nemilog incidenta, te da se i prema njima u zavisnosti od njihove uloge, u pomenutim dešavanjima, pokrene procedura koja je predviđena za lica koja kao diplomate prijedstavljaju Crnu Goru.

U saopštenju se dalje ističe da je neophodno da se država Crna Gora zaštiti od svih unutrašnjih i spoljašnjih napada:

- Crna Gora i njene institucije, kao i njeni zvaničnici, bez obzira kakvo mišljenje javnost, ili pojedini krugovi imali o njima, moraju biti zaštićeni od svih unutrašnjih i spoljašnjih napada, kojih ne fali iz dobro nam poznatih krugova, koji se, još uvijek, ne mogu pomiriti sa činjenicom da smo povratili samostalnost i kontrolu nad svojom državom, pa pokušavaju na razne nečasne načine da uruše crnogorske vrijednosti. Ponekima nije dovoljno što to rade kada su u Crnoj Gori, nego na podmukao način, kritizerski i nedolično za funkciju koju obavljaju, to rade kada o trošku ove Crne Gore putuju po svijetu i koriste svaku priliku da je unize, ne shvatajući da najviše i jedino tako govore o sebi lično i o svojim moralnim vrijednostima.

Na kraju saopštenja se navodi da bi ovo morao biti posljednji put da se toleriše i dozvoljava takvo ponašanje predsjednika CANU:

- Nije prvi put, da Đurović negira sve što je nama sveto i čime se ponosimo, nije prvi put, da se njemu to dozvoljava i oprašta, nije prvi put, da mi crnogorski liberali reagujemo povodom takvog djelovanja CANU, sjetimo se akademije o Njegošu na Cetinju 1993 godine, ali bi ovo morao biti posljednji put da se takvo nešto toleriše i dozvoljava.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me