• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Popović: Nema govora da pristupimo vladi nacionalnog jedinstva

pura123455667Predsjednik Liberalne Partije, članice koalicije Evropska Crna Gora, Andrija Popović rekao je, za Portal Analitika, da nema govora da njegova partija pristupi „vladi nacionalnog jedinstva“ koju bi formirao Demokratski front. Popović je komentarišući izjavu člana Predsjedništva DF-a Goran Danilovića koji je u intervjuu za Portal Analitika ocijenio da je LP-u mjesto u Vladi nacionalnog jedinstva, rekao da je jedina vlada nacinoalnog jedinstva ona koju će da formira Evropska Crna Gora sa strankama nacionalnih manjina.

- Nama govora da LP pristupi vladi nacinoalnog jedinstva koju bi formitrao DF i to su priče koje ništa ne znače. Svi organi LP su donijeli odsluku đe nam je mjesto i teško da se sve te odluke mogu promjeniti. Što znači ustvari ta vlada nacionalnog jedinstva? Jedina vlada nacionalnog jedinstva će biti vlada koju će da formira koalicija Evropska Crna Gora i manjinske stranke - rekao je Popović za Portal Analitika.

On je istakao da je i ranije govorio da bez obzira na izborni rezultat u Vladu trebaju da uđu predstavnici nacionalnih mnjina.

- Ja sam i ranije zagovarao to da i ako Evropska Crna Gora dođe do većine koja je potrebna za formiranje vlade, od 41 poslanika, i tada u tu vladu treba uključiti predstavnike stranaka nacionalnih manjina. Lično bih volio da u toj vladi bude stranka prosrpskog predznaka – rekao je Popović.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me