• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Stanje u medijima indikator slobode društva

Novinarkama i novinarima, predstavnicima štampe, televizije i svih medija Crne Gore čestitamo Svjetski dan slobode medija. Sloboda i zaštita javno izgovorene riječi i profesionalnog novinarstva temeljni su indikator demokratskog progresa svakog društva i države te stanja opštih sloboda u njoj.

Liberali vjeruju u slobodno društvo i slobodnog pojedinca u njemu koji će se osjećati sigurno i komotno u onome što radi i kako živi, a obaveza zajednice jeste da takav status obezbijedi svakom građaninu. Mediji jesu jedan od temeljnih stubova koji pomaže izgradni i održavanju takve slobode u društvu.

Crnogorska mediji jesu u nezavidnoj poziciji. Nepostojanje opšteprihvaćenog kodeksa profesije, ažurnog djelovanja samoregulatornih tijela i nespremnost političkih i interesnih grupacija da medijima ostave slobodan prostor za nezavisno djelovanje, doveo je do konfuzije koja se održava na cijelo društvo. Najveća odgovornost, svakako, jeste na Javnom servisu koji u ključnim trenucima nije ispunio svoju družnost kao servis svih građana koji ga finansiraju.

Uvjeravamo predstavnike medija ali i javnosti da će crnogorski liberali uraditi sve da takvo stanje na medijskoj sceni promijene i pokrenu pozitivne reforme kroz institucije sistema, te da profesionalna i stručna javnost ali i svaki novinar pojedinac može uvijek računati na podršku Liberalne partije u takvoj borbi.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me