• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali vjerovatno neće podržati lex specialis, suspenduje Ustav i zakone

PressLPCG

Sporazum Vlade i dijela opozicije o takozvanoj vladi izbornog povjerenja bi, prema saznanjima Andrije Popovića, predsjednika Liberalne partije Crne Gore trebao biti postpisan u narednih nekoliko dana.

Sve je usaglašeno. Zakazaće se sjednica crnogorskog Parlamenta koji, izuzetno, može zasijedati u roku kraćem od sedam dana, na osnovu dogovora na Kolegijumu predsjednika Skupštine. Ima nagovještaja da će se sjednica Skupštine održati u četvrtak 28. aprila i na njoj bi se usvajao poseban zakon lex specialis, birala nova Vlada i razrješavao predsjednik Skupštine Crne Gore.

Sigurno će to biti burna sjednica na kojoj će biti naročito teško usvojiti lex specialis koji, do parlamentarnih izbora koji će se održati 9. oktobra, suspenduje mnoge osnovne odredbe Ustava Crne Gore, suspenduje ustavnost i zakonitost, pa je pitanje ko će ga od političkih subjekata kao takvog glasati.

Popović kaže da je vidio nacrt lex specialisa i da ne vjeruje da će prijedlog biti bitno poboljšan i zato ga Liberalna partija vjerovatno neće podržati u Skupštini Crne Gore.

Primarni cilj svih je da se ove godine organizuju i sprovedu pošteni, slobodni izbori i time uspostavi politička stabilnost u državi, smatra Popović.

Popović strahuje da će, i pored sve uložene energije, blokade rada Skupštine Crne Gore u dužem vremenskom periodu, lex specialisa i tako održanih parlamentarnih izbora, dio političkih subjekata, nezadovoljnih rezultatom, ponovo reći da su izbori lažirani i da ih treba poništiti.

PR služba LPCG

Izvor: www.skalaradio.com


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me