• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali će pomoći da se “naštimuju žice” lokalne vlasti Tivta

LPTivatpress

Liberali Tivta sa listom “Svjetionik sigurne luke” snažno će doprinijeti razvoju Tivta sa osnovni ciljem da se omoguće jednake šanse svima koji žele svojim radom i znanjem ostvariti bolju budućnost našeg grada.

Boro Samardžić, nosilac liste “Svjetionik sigurne luke- liberali Tivta” predstavio je 10 ključni, zajedničkih, projekata za još bolji Tivat na današnjoj pres konferneciji LP.

Liberalna partija u Tivtu se zalaže za nastavak reforme lokalne samouprave i omogućivanje građana da se akivnije uključe u proces pripreme i donošenja odluka. Podržaćemo osnivanje Udruženja privatnika Tivta kojeće, zajedno sa lokalnom samoupravom, osmisliti privredni ambijent opštine i raditi na smanjenu nezaposlenosti.

Predložićemo da zaposleni u privatnom sektoru imaju jednaka prava u rješavanju stambenih pitanja kao zaposleni u opštini i javnim preduzećima. Trebaju nam urbanistički planovi u susret razvoju grada i u njihovo donošenje aktivnije ćemo uključiti nevladin sektor i građane. Omogućićemo još veći razvoj kulture i sporta u Tivtu, uz maksimalnu transparentnost u njihovom finansiranju „ – rekao je Boro Samardžić.

Cilj LP je da bude dio vlasti u Tivtu. Liberali nikad nisu bili dio vlasti u ovoj opštini, uvijek smo bili opozicija. Došao je trenutak da preuzmemo odgovornost i da učestvujemo u vlasti. Ubjeđen sam da će liberali biti tas na vagi nakon 17. aprila i da se bez nas neće moći konstituisati vlast, kazao je lider LP Andrija Popović

U Tivtu je potrebno unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu. Potrebna je zaobilaznica od Gradiošnice do Opatova. Tivtu treba zatvoreni bazen i zadovljstvo mi je da kažem da je u republičkom budžetu odvojeno 200 hiljada eura za izradu projekta zatvorenog bazena u Tivtu a na inicijativu Liberalne partije“ – istakao je Popović.

U Liberalnu partiju sam ušao da pomognem da se unaprijedi kultura i ukupno stvaralaštvo u Tivtu. Mislim da tu mogu da dam svoj doprinos kao umjetnik iz umjetničke porodice. Trebamo ulagati u umjetnost i sport kao podsticaj mladim ljudima“ – kazao je Milivoj Slabi kandidat za odbornika liberala Tivta.

Tivat je svjetionik, grad mira, ljubavim sloge, grad dobrih ljudi. A liberali će pomoći da se „uštimaju žice“ lokalne vlasti. Tada je i zvuk mnogo bolji. Eto sklada i harmonije. Ovdje ima kvaltetnih ljudi koji mogu mnogo da pomognu, posebno u oblasti kulture. Oni manje kvalitetni neka nas gledaju i prate“ – poručio je Marinko Pavićević savjetnik za kulturu.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me