• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Na zahtjev LP: Poslanici zasijedali na bazanu u Kotoru, ubrzo rekonstrukcija

bazenkotor

Na inicijativu Liberalne partije sjednica skupštinskog Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, održana je danas na bazenu „Nikola Bućin“ u Kotoru. Ovo je prvi put da se ovakva sjednica održava na bazenu ali i u Kotoru.

Liberali su ovakvu inicijativu uputili ne bi li snažnije skrenuli pažnju javnosti i poslanika na alarmantno stanje u kojem se nalazi kotorski bazen. Bazen koji je jedan od najtrofejnijih u svijetu i koji je iznjedrio toliko svjetskih, olimpijskih i evropskih šampiona u takvom je stanju da je krajnji trenutak za njegovu rekonstrukciju. U sličnom stanju nalaze se i drugi bazeni u svim crnogorskim gradovima.

Na zahtjev Liberalne partije u budžetu je opredijeljeno 800.000 eura za rekonstrukciju ovog bazena ali i izradu projekta za zimski bazen u Tivtu.

Odbor je donio odluku da će se u naredna tri mjeseca ponovo sastati na bazenu u Kotoru, do kada bi trebala da otpočne i rekonstrukcija ovog sportskog objekta.

Sjednici Odbora prisustvovao je i direktor Uprave za mlade i sport Igor Vušurović, predstavnici lokalne uprave ali i klubova Primorac i Kataro iz Kotora.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me