• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Sloboda i sreća Evrope nepodnošjiva mračnim umovima!

Sloboda i sreća koju simboliše Evropa i evropska ideja, nepodnošljiva je mračnim umovima. Njihovo nasilje neće uspjeti da zaplaši građane i građanke Evrope, agresija militanata pošast je koju će pregaziti pravda a vrijeme ih je već pregazilo. Tragične žrtve Brisela, Pariza ili Istanbula dokaz su da je danas, više nego ikada, potrebna snažna i ujedinjena Evropa. Vjerujem da će ovi događaji samo osnažiti duh slobode koji živi u svakoj evropskoj prijestonici i ujedini svakog građanina protiv oponenata slobodnog društva.

 

Evropa jeste pred velikim izazovima. Ako Evropa istraje na principima na kojima i počiva, solidarnosti, slobode i posvećenosti miru, uvjeren sam da se vjerskom fundamentalizmu i terorizmu mora nazirati kraj. Ovo jeste i prilika da evropske institucije pokažu fleksibilnost i reformišu način sopstvenog djelovanja, usmjeravajući evropske države i narode bliže jedne drugima, usmjeravajući nas jedne na druge i stvarajući ambijent jedinstvene evropske nacije kojoj svi pripadamo.
Posebno je važno da Evropa i njena politička elita, u ovim trenucima zadrži prisebnost i ne dozvoli da teroristi postignu cilj i suspenduju slobode koje uživaju građani Evrope. Sloboda građana i građanki ne smije postati žrtva državne panike i histerije koju ekstremisti pokušavaju zametnuti.
Pijetet prema žrtvama koje su stradale u srcu Evrope obavezuje nas da branimo zajedničke vrijednosti i snažno se suprotstavimo nasilju i terorizmu, ali isključivo kroz borbu za liberalne ideje, slobodu i civilizaciju!
 
Ammar Borančić,
Predsjednik Mladih Liberala Crne Gore

Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me