• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali: Evropa ima snage da se izbori sa zlom terorizma

PressLPCG

Svi smo svjedoci ogromnog zla koje se nadvilo nad Evropom. Teroristički akti koji se ponavljaju iz dana u dan. Danas smo svjedoci onoga što se dešava u Belgiji, prije nekoliko dana u Turskoj ili Francuskoj. Evropa je na velikom ispitu. Mi treba da osudimo ove bezumne terorističke akte koji se dešavaju širom Evrope. Crna Gora treba da pokaže solidarnost sa narodom Belgije, Turske i Francuske. Naša dužnost jeste da se solidarišemo sa svim građanima i građankama Evrope i osnažimo vjeru u one vrijednosti na kojima svi počivamo, pravo na slobodu, mir i ličnu sreću.

Evropa ima snage da se, zajednički, suoči sa ovim pošastima. Potrebno je odlučnosti i hrabrosti ali i istrajnosti na ideji slobode koja je uvijek trijumfovala na ovom kontinentu uprkos svim mračnim silama koje su pokušale da uguše baklju evropske slobode. Strah ne pripada Evropi a nasilje ne pripada civilizaciji 21. vijeka,  građani nikada ne smiju živjeti u strahu i u panici od agresivnog militarizma.

Zajedno sa našom liberalnom evropskom porodicom koja u Briselu stoji na braniku slobode, bićemo oni koji se otvoreno bore za slobodno društvo a protiv onih koji su njegovi neprijatelji.

Kao poslanik crnogorskog parlamenta, lider liberala i građanin Crne Gore, još jednom snažno osuđujem terorističke napade na srce Evrope, Brisel, ali i one u Turskoj i Francuskoj, uz iskrenu i ljudsku solidarnost sa građanima ovih država.

Andrija Popović,

Predsjednik Liberalne partije Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me