• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Više od 81 000 potpisa podrške listi Koalicije DPS, SDP, LPCG

dps-sdp-lpPreko 81 000 potpisa podrške građana izbornoj listi koalicije „Evropska Crna Gora – Milo Đukanović“ Državnoj izbornoj komisiji danas su predali predsjednici DPS, SDP i LP Milo Đukanović, Ranko Krivokapić i Andrija Popović.
 
Predsjednik DPS Milo Đukanović je kazao da broj potpisa govori o snazi podrške koju ima koalicija. „Ne mislimo da su listu potpisali svi koji podržavaju našu koaliciju, mislimo da smo na otprilike 50 odsto onih koji će podržati našu listu na izborima. Ubijeđen sam u našu pobjedu na izborima, i u to da će naša koalicija i dalje predstavljati okosnicu vlasti u narednom periodu“, kazao je Đukanović.

 On je naveo da se koalicija neće boriti samo za vlast, već, kako je kazao, za povjerenje da nastave da rade važne poslove od interesa za državu i sve građane.

„Nakon što smo u prethodnom periodu uradili neke važne poslove, i suočili sa teškim uslovima krize, čini mi se da su sledeće četiri godine posebno izazovne za učvršćivanje stabilnosti, daljeg širenja spektra sloboda, jačanje sigurnosti institucija, obezbjeđivanje uslova za veći priliv stranih investicija i otvaranjem novih radnih mjesta“, dodao je on.

 Đukanović je kazao da će prioritet koalicije, ukoliko osvoji vlast, u narednom mandatu biti učlanjenje Crne Gore u NATO savez i ostvarivanje važnih zadataka neophodnih za članstvo u Evropskoj uniji.

 On je ocijenio da je Koalicija Evropska Crna Gora u stanju da odgovori tom teškom izazovu, navodeći da su u tom savezu ubijeđeni da su kroz višenedjeljnu proceduru predlaganja kandidata došli do najbolje selekcije.

 „Imamo kadrovski potencijal, program i više nego očiglednu podršku birača o čemu svjedoči broj potpisa. Imamo sve neophodne elemente da budemo realni optimisti i da se uz uspješnu kampanju možemo nadati veoma povoljnom rezultatu 14. oktobra“, naveo je Đukanović.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me