• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Završena Treća regionalna konferencija liberala u Budvi

aldeU Budvi je završena dvodnevna Treća regionalna konferencija liberala. Organizator je bila ALDE( Savez liberala i demokrata za Evropu u Evropskom parlamentu) a domaćin Liberalna partija Crne Gore, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Uz učešće relevantnih liberalnih poslanika u Evropskom parlamentu Jelka Kacina, portparola ALDE za Zapadni Balkan, potpredsjednice ALDE Baronese Sare Ludford i Stanimira Ilčeva, konferenciji su prisustvovali predstavnici trinaest liberalno demokratskih partija Zapadnog Balkana kao i šef delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič.

Teme Koferencije su bile „Napori Evropske unije u pravosudnim reformama i vladavini prava“ a uvodničari na prvoj sesiji su bili gospođa Ludford i gospodin Drobnič, zatim „Ekonomski i socijalni izazovi-liberalni pristup“ sesija koju je vodio posmatrač Hrvatske u Evropskom Parlamentu Jozo Radoš i treća sesija „Zaštita i promocija prava manjina (etničkih, religioznih, LGBT)“ čiji je uvodničar bio Stanimir Ilčev.

Konferencija je jasno pokazala pravce i napore koje će i ubuduće morati ulagati liberali Zapadnog Balkana kako bi u dogledno vrijeme usvojili evropske standarde i vrijednosti. Ova značajna Konferencija je održana u Crnoj Gori sa ciljem da se od strane evropske i regionalne liberalne porodice crnogorskim liberalima pruži snažna podrška na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima koji će se održati 14.10.2012.

Jasno je poručeno da će učešće crnogorskih liberala u započetom pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom imati veliki značaj za Crnu Goru i biti podržano od ALDE, treće po snazi političke grupacije u Evropskom Parlamentu.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me