• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Crnoj Gori treba više razuma i dijaloga

rezolucija
Liberali pozivaju sve građane i sve institucije da pokažu napore i opredjeljenje za dijalogom, dogovorom i mirnim rješavanjem bilo kojeg sukoba. LPCG snažno osuđuje nasilje koje je proteklih noći kulminiralo na podgoričkim ulicama i u kojem su žrtve bili i građani pojedinci i mediji i organi javnog reda i mira i državne institucije. Jasno je da takva situacija ne donosi ništa dobro bilo kojem dobronamjernom građaninu i društvu.

Liberali izražavaju žaljenje zbog nastalih okolnosti i suspenzije građanskih prava akterima ovih događaja na obijema stranama. LP poziva, zato, nadležne organe, u prvom redu tužilaštvo i ombudsmana, da istraže činjenice i utvrde postojane eventualnih povreda takvih prava, principa ustavnosti i zakonistosti, posebno Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnim okupljanjima, na što je LP već skretala pažnju MUP-a.

Crnoj Gori, u ovom trenutku potrebno je više razuma, više dijaloga i spremnosti na saradnju. Potrebno je da se prevaziđu politički interesi bilo koje političke opcije i da se pokaže spremnost da se zajedničkim djelovanjem iznađe najkvalitetnije rješenje u interesu svih građana i građanki Crne Gore. Liberalna partija biće stalna podrška takvoj politici razuma i očuvanja slobodnog društva, građanske Crne Gore.

Liberalna partija Crne Gore podsjeća i da je početkom prošle sedmice Skupštini predložila Rezoluciju o stabilizaciji političke situacije koja se temeljila na principima parlamentarnizma, dijaloga, poštovanja javnog interesa i povratka povjerenja u institucije. Takvo rješenje bilo je najrealniji pokušaj izlaska iz krize koja je nastala nekoliko dana nakon neusvajanja ove Rezolucije na Skupštini. Raduje, međutim, da je politiku koja je sažeta u Rezoluciji LP, na jučerašnjem Kolegijumi prihvatio i skupštinski organ ali i druge intitucije koje su prepoznale važnost dijaloga i povjerenja u vladavinu prava i djelovanje kroz mandate za koje su nas građani i ovlastili.

Liberalna partija Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me