• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Mladi liberali članovi regionalne mreže političkih podmladaka

Sarajevo Skupstina mladih
Mladi liberali Crne Gore, na Skupštini koja je održana danas u Sarajevu, pristupili su regionalnoj Mreži podmladaka političkih partija. Delegat Mladih LPCG u Sarajevu bila je Anja Adamović, članica predsjedništva Mladih liberala.

Mreža Political youth network je osnovana početkom 2014. godine u Zagrebu a ima za cilj da okupi političke organizacije mladih i poveže ih u cilju aktivnije doprinosa rješavanju zajedničkih problema koje mladi dijele na Zapadnom Balkanu. Ova mreža povezuje podmladke političkih partija i mlade političare na osnovu zajedničkih vrijednosti, ljudskih prava i demokratakih principa, bez obzira na ideologiju ili političku pripadnost.

Na Skupštini su razmatrani i pravci daljeg djelovanja Mreže. Isto tako, uspostavljene su radne grupe koje će raditi na implementaciji i razvoju politike Mreže, Mladi LP članovi su Grupe za regionalnu saradnju.

Istovremeno, održan je i Sarajevo Youth Summit koji je okupio preko 150 predstavnika svih omladinskih organizacija i organizacija mladih, koji će se baviti temama aktuelnim za mlade i njihovim rješavanjem kroz dalju regionalnu saradnju.

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me