• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Građani da znaju ko je nadležan za proteste?

Poslanik Liberalne partije Andrij Popović zahtijevaće da mu se dostavi rješenje kojim su odobreni protesti DF bez vremenskog organičenja trajanja. Poslanik Popović ovo će zahtijevati na sjednici Skupštine u skladu sa Poslovnikom i članom 50. prema kojem poslanik ima pravo pristupa svim dokumentima, odlukama i rješenjima Skupštine, Vlade i drugih državnih organa.

Popović će ovakav zahtjev uputiti ministru unutrašnjih poslova i Glavnom gradu, ne bi li se građanima konačno predočilo i razjasnilo ko je to odgovoran za pokušaj destabilizacije političke situacije ali i svakodnevnog funkcionisanja Glavnog grada Podgorica.

Ovo je naročito važno zbog postojanja negativnog sukoba nadležnosti, kada i gradska i državna vlast poriču odgovornost i nadležnost za paradoksalnu situaciju koja traje već pola mjeseca. Juče je čak i ministar Konjević kazao, suprotno dotadašnjim izjavama, da on nema veze sa odobravanjem skupa koji se održava na najaktivnijoj saobraćajnici, uz zgrade najviših državnih organa, protivno Zakonu o javnim okupljanjima.

Postavlja se pitanje da li je u cilju jačanja ovlašćenja lokalne uprave, ovakvu potvrdu organizatorima protesta možda izdala Mjesna zajednica Nova varoš, ili se možda cijeli skup već danima odvija bez ikakvog zvaničnog akta nadležnog organa?

PR služba Liberalna partija


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me