• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali razmišljaju o načinu izbornog nastupa

Predsjedništvo Liberalne partije Crne Gore održalo je, sinoć u Podgorici, 10. redovnu sjednicu. Članovi Predsjedništva raspravljali su o aktuelnoj političkoj situaciji u državi te aktuelnoj političkoj poziciji Liberalne partije.

Predsjedništvo je konstatovalo da Liberalna partija ulazi u izborni period i izbornu godinu te da se ozbiljno pristupilo analizi političke pozicije LP u odnosu na druge političke subjekte. Članovi Predsjeništva raspravljali su i o mogućim načinima i formi izbornog nastupa crnogorkih liberala u narednom periodu.

Predsjednik LP, Andrija Popović, informisao je članove o uspješnom programskom djelovanju partije kroz usvajanje niza Zakona i amandmana Liberalne partije u Skupštini Crne Gore te aktivnoj saradnji sa civilnim društvom i drugim partnerima koji prepoznaju iskrenost i temeljitost rada LP i njenog poslanika.

Predsjedništvo LP pozdravilo je i istrajavnje Odbora LP u Budvi koje je zamrznuo učešće u lokalnoj vlasti zbog nerealizovanih infrastrukturnih projekata obećanih građanima. LP Budva nastaviće, uprkos bilo kakvim pritiscima, potpuno transparento, da bojkotuje rad lokalne skupštine, sa zahtjevima za hitno ispunjenje prioritetnih projekata koji su obećani građanima a koji još uvijek nijesu realizovani.

Oni su razgovarali i o međunarodnoj saradnji LPCG te mogućoj kandidaturi predsjednika LP za jednog od potpredsjednika ALDE saveza evropskih liberala, što bi bilo posebno priznanje i Crnoj Gori a za šta LP već ima podršku liberala regiona.

Predsjedništvo je oformilo i poseban tim za organizaciju i realizaciju proslave 11. godišnjice osnivanja Liberalne partije Crne Gore koja se obilježava 31.oktobra, te tim za pripreme redovne Konferencije Liberalne partije, shodno Statutu LPCG.

Članovi Predsjedništva predložili su i analizirali na sjednici i druge inicijative koje će doprinijeti snažnijem razvoju liberalne ideje i liberalnih vrijednosti u crnogorkom društvu.

PR služba Liberalne partije

Oznake: predsjednistvo,


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me