• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo Liberalne partije: Zaštita interesa građana na prvom mjestu

Sinoć je u Podgorici održana IX redovna sjednica Predsjedništva Liberalne partije, kojoj su prisustvovali i članovi Savjeta. Na sjednici je raspravljano o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori kao i poziciji Liberalne partije na političkoj sceni države.

Crna Gora se nalazi u komplikovanoj političkoj situaciji, možda i najsloženijoj od uspostavljanja višestranačija. Takvu situaciju karakterište nepostojanje jasne i stalne političke većine u najvišim državnim organima, te jednako komplikovana i nejasne političke situacije i većinu i među samim političkim organizacijama. Liberalna partija svojom prepoznatljivom političkom pozicijom u Crnoj Gori, nastojaće da aktivno promoviše svoje ideje zajedno sa onim snagama koje će biti spremne da podrže i zajedno promovišu takva programska opredjeljenja liberala.

Posebno je naglašen značaj ekonomske politike LP koja je trijumfovala u Skupštini Crne Gore, usvajanjem prijedloga Liberalne partije, Zakona o zaštiti potrošača - korisnika finansijskih usluga, koji je utemelje u pravnom sistemu EU i značajan je iskorak i doprinos liberala reformama u Crnoj Gori. Isto tako, pozdravljeno je i usvajanje inicijative koja je majkama sa troje i više đece i 15 godina staža omogućila finansijke nadoknade a za koju je LP od 2012. godine prikupila preko 6. 000 potpisa podrške građana i građanki.

Predsjeništvo je analiziralo i političke situacije u lokalnim samopravama Kotora i Budve u kojima Liberalna partija čini lokalnu vlast, a čiji problemi su u ovom periodu u centru interesovanja javnosti. Predsjedništvo će sa posebnom pažnjom pratiti razvoj događaja u tim Opštinama, a generalna preporuka jeste da će Odbori LP na prvom mjestu voditi računa o interesima građana i opšteg dobra, za čiju zaštitu će biti spremni i na radikalne političke poteze.

Predsjedništvo je raspravljalo i o drugim važnim temama u okviru svojih statutarnih ovlaštenja i nadležnosti.

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me