• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali traže odgovornost za paljenje državne zastave

Liberali pozivaju nadležne da pronađu i kazne lica odgovorna za paljenje državne zastave. Ni poslije više od desetak dana nema odgovora jesu li identifikovani počinioci i jesu  li privedeni istražnim organima. Ovakvi gnusni napadi na državu se ne smiju tolerisati niti se prepuštati zaboravu, naprotiv, mora se odlučno reagovati i spriječiti ponavljanje ovog bezumnog čina. Čekali smo da vidimo da li će se slučaj riješiti, a kako se to nije desilo, tražimo objašnjenje zašto to nije urađeno.

 

Devetu godišnjicu od obnove nezavisnosti stanovnici Glavnog grada su na jedinstveno lijep način mogli da uživaju u proslavi ovog najznačajnijeg datuma moderne istorije Crne Gore zahvaljujući mnoštvu državnih zastava raspoređenih glavnim gradskim ulicama i trgovima. Ovaj potez nadležnih je vrijedan svake pohvale i poštovanja, jer nas čini ponosnim na naš grad i državu. Čine nas ponosnim  i na mjesto koje imamo u njima i naš doprinos izgradnji i jačanju temelja novije državne nezavisnosti. Podsjetile su nas crvene zastava, sa zlatnim orlom na sredini, na najvažnije trenutke naše demokratske političke borbe za nezavisnost od početka devedesetih do tog svetog 21. maja 2006. godine. Da smo bili na teškom putu govore ne samo oponenti ideje nezavisnosti do toga dana, već i oni isti koji ovih dana pokušavaju da unize crnogorsku svetinju pod kojom su se naši preci izborili za slobodu koju imamo. Pokušaj skrnavljenja državne zastave na glavnom gradskom trgu je čin za osudu i gnušanje svih građana Glavnog grada, to je antidržavni pokušaj da se dometi koje ima grad u jačanju državnog i nacionalnog integriteta poremeti i da se povrijede naša nacionalna osjećanja. Vandal je zaboravio da ovo nije jednonacionalna zastava već zastava države Crne Gore, kojoj i on pripada, pa je tim pokušajem paljenja zastave naškodio i sebi i svim svojim precima.

Liberali kao dio vladajuće koalicije u Glavnom gradu pružaju punu podršku da se i u narednom periodu vrši isticanje državnih zastava u svakoj ulici i na svakom trgu, na sve datume od državnog značaja. To je praksa u cijelom demokratskom svijetu i pronosi najljepšu sliku o državi i o gradu, stoga se na tome mora istrajati.

Odbor Glavnog grada - Podgorica Liberalne partije Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me