• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Obraćanje Vatroslava Belana u Skupštini opštine Tivat

vatroslavVatroslav Belan (LIGA) je obrazlažući svoj glas protiv izbora Novosela, istakao da ne glasa protiv ličnosti već protiv sistema. On je govoreći o nastavku prve sjednice lokalnog parlamenta koja se poklopila sa početkom Evropskog prvenstva u fudbalu u Ukrajini  i Poljskoj citirao čuvenog engleskog golgetera Garija Linekera. „Fudbal je igra dva tima po 11 igrača i uvijek pobjeđuje Njemačka“, citirao je Belan Linekera, govoreći o „još jednom u nizu vladajućih ciklusa DPS – SDP koalicije u Tivtu“. „Na kraju uvijek pobijedi DPS, pa čak ako vam se to u izbornoj noći ne čini“, istakao je Belan.

„Malo obećamo, malo zaobiđemo pravila, malo ignorišemo zakone, malo nam se ne zna ko je zašto odgovaran, malo zaposlimo, malo otpustimo, malo ogovoramo konkurenciju koje nema. UEFA i FIFA se ne petljaju. Neka se dolje igraju“, istakao je odbornik LIGA dodajući da „zli jezici uveliko zbore da se u javnim preduzećima šalju kući studenti sezonci koji su igrali u nekim drugim timovima, a na teren ulaze momci koji su to zaslužili jer su pred utakmicu izabrali pravi tim“.

Govoreći o nepravilnostima u proceduri izbora Novosela za predsjednika skupštine, on je naglasio da su odbornicima skupštinski materijali dostavljeni 15 minuta prije početka zasijedanja što je u suprotnosti sa poslovnikom.

On je istakao da je u Tivtu cilj igre „njena preuzvišenost i veličina gospođa fotelja“. „Neki bi naivno pomislili da je cilj ideja, neki novi projekat, investicija, rješenje nekog problema. Mediji su nas obavijestili da u vlasti nijesu oni koji su htjeli fotelju više. Nijesu je dobili pa su vratili onu staru. Oni koji su govorili kako je mudro glasati za njih da bi se DPS izmaklo što više fotelja, zadovoljili su se starim foteljama uz po koji tabure više. Da parafraziramo Tijanu Dapčević „Sve je isto – samo HGI nema“, rekao je Belan.

 

Izvor:Radio Tivat


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me