• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Čestitka Liberalne partije povodom Dana Prijestonice Cetinje

Građanima i građankama Cetinja te rukovodstvu Prijestonice u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore čestitam 13. Novembar Dan Cetinja.
Cetinje kao duhovni i državnotvorni centar Crne Gore uvijek je bilo luča slobode, časti i junaštva u njenim njedrima. Slavna tradicija grada Ivana Crnojevića održala se na Cetinju vjekovima i danas je ovaj grad, ponovo, kamen temeljac moderne države Crne Gore koja pripada evropskoj porodici velikih naroda. U sjeni slobodarskog Lovćena, takvu misiju započeli su i Crnogorski Liberali gotovo tri decenije ranije pokazavši da Cetinje zaista jeste mjesto čojstva i očuvanja ljudskog dostojanstva.

Cetinje zato mora biti i ekonomski stabilan sistem koji će sve svoje potencijale maksimalno iskoristiti. Kulturna baština, istorijsko nasljeđe i turistička prepoznatljivost na mapi Evrope garantuju ovom gradu i njegovim građanima jasnu sliku buduće razvoja i prosperiteta. Zato dužnost svih nas i jeste da snažno podržimo takav napredak a Cetinju i njegovim građanima pružimo barem dio onoga što su oni dali Crnoj Gori.

Predśednik Liberalne partije Crne Gore

Andrija Popović


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me