• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Spriječiti medijsku i političku zloupotrebu incidenta na Njegušima

Povodom nacionalističkog ispada na Njegušima, Liberalna partija najoštrije osuđuje svaku vrstu šovinističkog ponašanja i traži da se svi nadležni organi i institucije na pravovremen i odgovoran način pozabave pomenutim događajem.

U saopštenju koje potpisuje Andrija Popović, predsjednik LP, ističe se da će se takvom reakcijom „u potpunosti, povratiti  povjerenje u ozbiljnost i stabilnost države u kojoj živimo“.

- Ono na što, ipak, moramo dodatno da upozorimo je činjenica da se cijelom događaju daje medijski i politički prostor koji implicira scenarije novih političkih podjela, isključivosti i konflikata. Gotovo da se, poput sličnih nedavnih događaja te vrste, radi o smišljenom ili planiranom scenariju, ako ne incidenta u svim detaljima, onda sigurno njegovog medijskog i političkog zloupotrebljavanja.

Iz LP ponavljauju da najstrožije osuđuju „svaki šovinistički ispad, pa i ovaj koji je opisan u medijima“ i „mole crnogorsku javnost da ne nasjedne na ponovno podgrijavanje nacionalističkih strasti, kao uvertire za još jedne parlamentarne izbore“.

- Da bi se prekinule zloupotrebe pojedinih medija ovog incidenta, zahtijevamo od nadležnih organa da hitno obavijeste javnost što se desilo u restoranu koji se nalazi u Njegušima, na svetom mjestu, u neposrednoj blizini  rodnih kuća Svetog Petra Cetinjskog, Njegoša i kralja Nikole – zaključuje Popović.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me