• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Borančić: Vladajuća većina i zvanično se odrekla EU puta, sve koji misle drugačije zakonom bi da proglase stranim agentima a ne vide sebe

Kao u onoj narodnoj kada lopov viče "drž'te lopova" zvuči Mandićeva koalicija u epizodi "strani plaćenici" i pokušaju da nametnu zakon kojim bi civilni sektor, nevladine organizacije, proglasili stranim agentima.

Putinizacija društva i pokušaj zastrašivanja državnom silom svakog ko drugačije misli se nastavlja i postaje, sad već otvoreno, zvanični cilj vladajuće većine u Crnoj Gori, koja ima namjeru da sprovede radikalne totalitarne politike po uzoru na putinovsku Rusiju u kojoj se za svaki opozicioni glas završava najmanje u gulagu.

Na ovaj način Vlada se i zvanično odrekla svojeg proevropskog kursa i više i ne kriju da im je cilj da blokiraju Crnu Goru na putu daljih evropskih integracija i normalnog, dostojanstvenog života za sve njene građane te stvore uslove za mini Belorusiju na Jadranu.

Podsjećam da je nedavno Gruzija usvojila sličan zakon o stranim agentima, te da je EU odmah zaustavila proces pregovora pridruživanja Gruzije i zamrznula milione eura fondova ovoj državi. Ima li danas još nekog u Crnoj Gori kome nije jasno da je zapravo to cilj osovine Mandić-Spajić?

 

Ammar Borančić,

Potpredsjednik Liberalne partije i predstavnik Evropskog saveza


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me