• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Zločin u Štrpcima trajna rana, otpor relativizaciji zločina i zla naša je dužnost

Stravični zločin u Štrpcima 27. februara 1993. kada naoružani pripadnici specijalne jedinice „Osvetnici” Vojske Republike Srpske, oteli iz putničkog voza, mučili i ubili 20 osoba, ostaje trajna rana i mrlja ovih prostora ali i Crne Gore.

Oni su mučeni, ubijeni i ostali bez traga samo zbog drugačijeg imena i prezimena, vjere i nacije, a najmlađa žrtva bio je učenik iz Podgorice. Monstruozan zločin ostao je bez pravedne kazne, ali i bez jasnog otklona političkih inspiratora. 

Rasvjetljavanje zločina, zadovoljenje pravde prema porodicama žrtava ali i jasna osuda takve zločinačke politike nužan je preduslov normalizacije odnosa u regionu i ozdravljenju društva. Nažalost i danas su retrogradne snage dovoljno snažne da održavaju živim ideje koje su koštale života desetine hiljada ljudi na ovim prostorima.

Naša je dužnost da se sjećamo, da jasno osudimo i snažno se suprotavimo svakoj relativizaciji zla i zločina, da se više nikada ne ponovi i da zlo nikad ne dobije šansu da trijumfuje nad životom i zajedništvom.

PR služba Liberalne partije 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me