• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Glavni odbor LP: 20 godina liberala, vrijeme za novi politički model i platformu

Glavni odbor Liberale partije usvojio je Odluku o održavanju Svečane Konferencije povodom 20 godina postojanja partije, na kojoj će biti usvojen novi, inovirani Program, Statut i ostala dokumenta važna za identitet liberala u budućnosti. Ocijenjeno je da je neophodno trasirati put razvoja Crne Gore za naredne dvije decenije, što su liberali uvijek i radili, i ponuditi odgovor na izazove savremenog svijeta.

Glavni odbor ovlastio je rukovodstvo i Predsjedništvo LP u tom cilju aktivno radi na kreiranju novog političkog modela i platforme liberala za novo vrijeme. Takav pristup podrazumijeva i jačanje saradnje i umrežavanje LP sa ideološki bliskim organizacijama i pojedincima i cilju jačanja ideje građanske politike i ostvarivanja ciljeva otvorenog društva, društva ekonomskog blagostanja i dostizanja standarda i članstva EU.

Rukuvodstvo Liberalne partije, u saradnji sa stručnom javnošću i međunarodnim partnerima, tokom tekuće godine ponudiće takva konkretna rješenja kako organima partije tako i cjelokupnoj javnosti i građanima.

Takođe, Glavni odbor podržao je aktivnosti u cilju priprem Liberala za nastup na lokalnim izborima koji će se održati ove godine.

 

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me