• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Podrška akademiku Vujoviću, besprizorne konstrukcije obesmišljavaju pravnu državu

Vjerujemo da će validna pravna sredstva, činjenice, dokazi sa lica mjesta, uz osjećaj za pravdu, voditi sudsku vlast u slučaju akademika Vujovića i ostalih optuženih za "incident" ispred Sportskog centra "Lovćen" na Cetinju 10. marta. Za crnogorsko društvo i evropsku državu Crnu Goru nemjerljivo je važno da njen pravni sistem spriječava besprizorne konstrukcije, lišene elementarne etike, koje bi našu državu sve više vodile u sopstveno obesmišljavanje.

O pravu na miran i demokratski protest zaista nećemo trošiti vrijeme, kao ni o zabludi da će se ućutkati građanke i građani koji su svoj život posvetili beskompromisnoj odbrani građanske i multietničke Crne Gore, njene nezavisnosti i suvereniteta. I dalje vjerujemo da se u današnjoj Crnoj Gori ovdje ne radi o progonu pojedinaca koji su, gle čuda, Crnogorci, a koji su dokazali spremnost da izgube svoju slobodu u borbi za multikulturnu i multietničku im domovinu.

Kako je akademik Vujović više nego zaslužni građanin i istaknuti intelektualac Liberalna partija stoji u njegovu i odbranu ostalih optuženih, na način što će budno pratiti proces, prije svega vjerujući u na kraju profesionalno i nezavisno postupanje i odlučivanje suda. Sve ovo u ime svih onih generacija kojima je akademik Vujović pokazao kako se bori za ideale slobode i građanskog društva, za Crnu Goru kao nezavisnu državu u porodici slobodnih demokratskih država, i čije ih je pero učinjelo pismenim.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me