• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Marković: Kovačević ponovo banalizuje fašizam, unosi pometnju među građane Nikšića, tužilaštvo da reaguje

Marko Kovačević se sa jasnom namjerom poziva na slobodu govora, a dobro zna šta radi i da to nema veze sa slobodom govora već da je takvo izražavanje diskriminacija i promocija fašizma. Osuđeni zločinac kao što je Draža Mihailović, čovjek je koji je sarađivao sa nacistima i fašistima, i veličanje negovog lika i djela ne može se podvesti pod slobodu govora, već naprotiv to je podstrekivanje na tu i takvu ideologiju i podržavanje fašizma,a to se kosi s svim kovencijama o ljudskim pravima i slobodama, Ustavom i zakonima a kosi se sa slobodarskim patrizanskim Nikšićem i slobodarskim crnogorskim narodom. 

To govori da Kovačević nevješto pokušava manipulisati sa nečim što je činjenično jasno, da je Draža bio fašista i dokazani zločinac. To što su Dražu u Beogradu abolirali, to govori o vlasti u Srbiji koja svaki danom pokazuje da ne poštuju susjede i da imaju pretenzije ka susjednim državama, šire šovinizam i miješaju se u unutrašnje stvari susjednih zemalja, a posebno Crne Gore. U tradiciji crnogorskog naroda nije nikad bilo da ugrožavaju prava i slobode drugih naroda niti se iko može pozivati na crnogorskog vladara knjaza Danila potkrijepljujući svoju velikodržavu ideologiju. Ovo samo govori sa kime imamo posla, a jasno je da su podmetači, podrivači, prevaranti, falsifikatori, manipulanti i foliranti. 

 

Zakonik knjaza Danila nema nikakve veze sa sretenjskim srpskim Ustavom, te odluke su donijeli u različitom vremenu, jedna je samostalne države Crne Gore a druga autonomna oblast u okviru osmanskog carstva 1835. Godine i u saglasnosti Sultana. Ovdje je knjaz Danilo donio odluku uz saglasnost crnogorskog naroda 1855. godine kao knjaz samostalne države, ali je i taj zakon u Novom Sadu, đe je i štampan, falsifikovan od strane Medakovića sekretara knjaza Danila inače uvezenog iz Srbije.

Upravo je falsifikovao član 92 što je dokazano pisanim orginalom, izvorno citiram ,,I ako u ovoj zemlji nema nikakve druge narodnosti i nikakve druge vjere do pravoslavno istočne", umetnuta je riječ ,,do jedine srpske", eto takva mu je sva istina!

 

Što se tiče neizglasavanja osude spaljivanja Kur'ana u UN, pa to je vaša Vlada koju Kovačeviću podržavate i koju čine partije vlasti u SO Nikšić, pa tu kritiku uputite njima lično kao svojim partnerima. Upoređivati to dešavanje u UN sa našom himnom je sramno, ovim ponovo pokušavate da unizite našu himnu i to se samo može u Vašoj glavi odnositi na ljudska prava i slobode, a ustvari u pitanju je poštovanje i ljubav prema svojoj domovini koju vi nemate prema Crnoj Gori i pokušavate i na ovaj način da povrijedite i iskažete nepoštovanje prema crnogorskoj himni što je sramno. Zato tražim kao odbornica SO Nikšić od Vas da podnestete ostavku, a ako ne, tražiću vašu smjenu, jer ste zalutali na tom mjestu. 

 

Čovjeku koji ne poštuje svoju državu i himnu nije mjesto da pokriva bilo koju funkciju u Crnoj Gori. Niko nema pravo drugome da nameće vjeru i vjerovanje bili oni pravoslavci ili katolici ili muslimani ili ateisti ili bilo ko drugi, a to što vi na silu namećete drugim građanima je diskriminacija i želite od Nikšića da napraviti pravoslavnu džamahiriju i to je za osudu i to se kosi sa ljudskim pravima jer pokušavate da podmetnete, da je neko protiv pravoslavlja što nije tačno već smo protiv falsifikovanja crnogorske istorije i crnogorskih svetaca koju uporno pokušavate manipulacijama i svetosavljem da nametnete Nikšiću i nikšićanima što neće moći!

 

Ostrašćeni i sa velikom mržnjom prema drugima koristite piziciju da nametnete drugima nešto što ne pripada slobodarskom Nikšiću i nikšićanima, a na usluzi tuđoj državi i Vučiću kao i tuđoj crkvi Srbije i patrijarhu Porfiriju. 

 

Pozivam VDT da reaguje i sankcioniše ovog zlog čovjeka koji pokušava ugroziti stabilnost i bezbijednost Nikšića i izazvati pometnju među građanima. Koristim priliku da se obratim mojim nikšićanima da ih pozovem na mir i slogu i da poručim da će i ovo zlo vrijeme u Nikšiću brzo proći, a da će sramota Kovačevića ostati trajno kao upozorenje kako se ne smije zloupotrebljavati tako važna funkcija predsjednika Opštine Nikšić, a na štetu svih građana.

 

Jelena Marković,

Potpredsjednica Liberalne partije 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me