• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Marković u tužilaštvu: Politički pritisak odlazeće Vlade na neistomišljenike

Jelena Marković, predsjednica Opštinskog odbora LP Nikšić, danas je dala izjavu pred tužilaštvom na Cetinju pod optužnicom za dešavanja na Belvederu. Time se nastavlja politički pritisak na neistomišljenike ove vlasti koji su tada iskazali građanski bunt protiv urušavanja države i društva. 

 

"Belveder je bio demokratski i građanski otpor Crnogoraca sve tri vjere i svjedočenje o brutalnoj torturi policije nad nedužnim narodom koji je došao da mirno izrazi svoj protest zbog ponižavanja Cetinja kao prijestonice i Crne Gore, zbog nasilnog ustoličenja vjerodostojnika crkve Srbije koji je na kraju izveden brutalnom policijskom torturom, odnosno desantom nad nedužnim građanima kojim smo svi ugroženi." kazala je ona.

 

"Moje pitanje za Ombudsmana je ko je spriječo njegov tim da bude 4. i 5. Septembra na Cetinju i zasto su umjesto tu đe je epicentar i sušta potreba da bude tim, zaštitnika ljudskih prava i sloboda nije bio tu nego pred Hramom đe nije bilo nikakve opasnosti? Zašto je izostala kontrola rada policije toga dana od strane tako važne institucije? Zašto se isto prenijelo i na događaje 13 Jula u NK?" poručila je Marković. 

 

"Da se kojim slučajem ponavlja ja bih opet bila na Belvederu i sraman pokušaj kriminalizacije istog.

 

Jasno je da je ovo pokušaj predizbornog linča i jasna namjera zastrašnivanja od strane premijera u tehničkom mandatu." 

 

"Nije se do danas ustanovilo ko je odgovarao po komandnoj odgovorsti u radu policije na Cetinju i koliko je bilo prkoračenja ovlaštenja, a to je ono što ja pitam tužilaštvo." zaključila je Marković. 

 

 

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me