• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Čestitka LP povodom Dana Evrope: CG utemeljena na evropskim i antifašističkim vrijednostima

Povodom 9. maja Dana Evrope i pobjede nad fašizmom upućujem srdačne čestitke svim građanima i građankama Crne Gore, države čija su dva najsnažnija temlja upravo evropske i antifašističke vrijednosti. 

Crna Gora sa vjekovnom tradicijom slobode i bratstva među svim različitostima koje su naše najveće bogatstvo, u svakom je vremenu znala snažno da odbrani otvoreno društvo u kojem ima mjesta za sve. Velike žrtve naših ljudi položene u borbama protiv zla i mržnje obavezuju nas i sve generacije da se čvrsto držimo takvih ideja, poštujući slavnu tradiciju predaka i gradeći bolje društvo za budućnost novih generacija.

Ujedinjena Evropa koncept je koji je donio decenije mira na našem kontinentu ali i najveće blagostanje, napredak i dostojanstven život čovjeka svim nacijama Evrope. Zato ne odustajemo od promovisanja i usvajnja evropskih vrijednosti i punopravnog članstva Crne Gore u porodicu evropskih naroda EU.

Zlo fašizma, ekstremizma i mržnje nikad ne spava, pa je naše budnost u svakom vremenu važna, da na vrijeme prepoznamo takve pogubne pojave, jasno ukazujemo na njih i otvoreno im se suprotstavljamo. Uvijek ćemo biti nepokolebljivi borci na takvom putu Crne Gore i njenih građana. 

 

Andrija Popović, 

Predsjednik Liberalne partije 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me